Sandraktheis.com

Hur att Spela ljudband på cd-skivor

Hur att Spela ljudband på cd-skivor
Som din gamla ljud kassettband samling börjar ålder och kassettbandspelare fasas ut till förmån för CD-skivor och MP3-filer, måste du konvertera dem innan de blekna bort helt. Du kan göra detta genom att ansluta kassettdäcket till din dator och använda inspelningsprogram för att spela in ljud. Ljudet kan sedan brännas på en CD så att den kan spelas på alla CD-spelare. Du kommer fortfarande att kunna njuta av dina favoritljudkassetter.

Instruktioner


Spela in en ljudkassett


•  Anslut kassettdäck till datorns AUX-kontakten med ditt 3,5 mm line-in kabeln. Anslut sedan linjeingångskabeln till hörlursuttaget på din kassettdäck.

•  Gå till din dator och öppna Audacity. Gå till "Edit" och gå till "Inställningar" och välj sedan "Line In" som din inmatningsenhet så att du kan spela in från din kassettdäck. Klicka på "OK."

•  Tryck på "Record" -knappen, eller röd cirkel på Audacity, och sedan börja spela bandet på din kassettdäck. Ljudet ska nu spela in till din dator. När du är klar med inspelningen, klicka på "Stop" -knappen, eller gul fyrkant.

•  Spara ljudfilen genom att gå till "File" och "Export" som WAV. Ljudet från bandet är nu på din dator som en WAV-fil och kan nu brännas på en CD.

Bränna till en CD


•  Öppna iTunes och gå till "File" och "Importera filer." Ett fönster kommer upp där du uppmanas att bläddra i din dator för inspelade ljudfilen. När du har hittat den, klicka på "OK." Det bör nu vara i ditt iTunes-bibliotek.

•  Gå till "Edit" och välj "Inställningar". Gå till "Burning" -fliken och välj "Audio CD" och sedan klicka på "OK."

•  Skapa en ny spellista. Du kan göra detta genom att gå till "File" och välja "Ny spellista" eller klicka på plustecknet längst ner till vänster i iTunes. Klicka och dra din importerade ljudfilen till den nya spellistan i den vänstra panelen.

•  Sätt in en tom CD-R eller CD-RW i enheten och klicka på den nya spellistan. En gång i spellistan, klicka på "Bränn skiva" -knappen på nedre högra hörnet av spellistan.