Sandraktheis.com

Hur man installerar Bromsar Rotorer i en Chevy Silverado

Mest alla Chevy Silverado pickups komma med "knock-off" rotorer. Detta innebär att du inte behöver ta isär 4-hjulsdrift hubbar eller ta bort pressade lager och tätningar från rotorerna för att ersätta dem. Detta innebär också att ersätta dem kan göras i bekvämligheten av din egen gård förutsatt att du har rätt verktyg och mekanisk förmåga att installera dem.

Instruktioner


Hur man installerar Bromsar Rotorer i en Chevy Silverado


•  Parkera Silverado på en nivå, markbeläggning. Dra åt parkeringsbromsen och släpp huven spärren. Placera ett hjul chock bakom en av de bakre däck och öppna huven. Ta hälften av bromsvätska från huvudcylindern och kassera den. Säkra huvudcylinder locket ordentligt.

•  Bryt lugnuts lös på framdäcken med hjälp av brytjärn och en socket. Några av de senare-modellen Silverados kan ta en 22 millimeter socket för lugnuts. Lyft framaxeln av lastbilen med hjälp av domkraft för att lyfta en sida i taget och placera jack står under framaxeln. Ta bort lugnuts och hjul.

•  Börja med vänster fram bromsok och ta bort de två bromsok bultar med hjälp av harskramla och en socket. Bänd bromsok bort med skruvmejseln och stödja den på ramen med bungee rep. Komprimera bromsok kolv inåt med hjälp av C-klämman tills den bottnar i okhuset. Ta bort C-klämman.

•  Bänd kuddar ur bromsok bron memorera deras position. Om du inte byter ut dynorna, skulle det rekommenderas att ersätta dem i samma position som de togs bort från bron. Ta bort de två bryggbultarna. Dessa kommer att vara svårt att bryta sig loss så du kanske vill börja med att bryta bar och en socket, sedan växla över till spärr att påskynda saker. Ta bron.

•  Ta bort rotorn. Om rotorn fastnat envist till navet, sätta i skyddsglasögon och slå den på plan platta av fenorna med hammaren. Slå det bakifrån slår utåt och vrid den 1/4 varv varje gång tills det lossnar.

•  Spraya ny rotor med broms ren spray för att ta bort oljebeläggning på den. Denna beläggning förhindrar rost som det sitter i lagring och bör avlägsnas grundligt. Spraya båda sidor av rotorn även innanför navet på rotorn och torka torrt med en trasa.

•  Placera rotorn på navet och skruva på en lug nöt att säkra den till hubben. Byt bromsok bron och dra åt med Ratchet och en socket. Lägg en 1/4 till 1/2 varv av bromsok bron med brytjärn för att se till att det är bra och tät. Sätt i dynorna i bron på samma sätt som de togs bort. Om du byter ut nya dynor, lägga till en beläggning av silikonfett (utrustad med pad set) till pad kontaktpunkter på bron.

•  Byt bromsok och bromsok bultar och dra åt med Ratchet och en socket. Avlägsna lug nut från rotorn. Byt hjul och lug nötter och dra åt muttrarna flush till navet, men inte åt dem. Upprepa steg 3 till 8 för höger rotor.

•  Sänk Silverado när du är färdig och vridmoment de främre muttrarna 120-140 fot pounds med hjälp av justerbara momentnyckel och uttag.

•  Pumpa fotbromsen flera gånger för att återställa det hydrauliska trycket till kolvarna i bromsoket. När bromspedalen känns normalt, kontrollera igen bromsvätskenivån i huvudcylindern och lägga till nya DOT 3 bromsvätska till den och sätta tillbaka locket ordentligt. Lossa parkeringsbromsen, ta bort hjulet chock och provkörning.

Tips och varningar


  • I händelse du byter ut de bakre rotorer istället för de främre rotorer, skulle förfarandet vara liknande utom du inte skulle gälla i parkeringsbromsen och du skulle placera hjulet chock framför en av de främre däcken istället.