Sandraktheis.com

24AWG vs 28AWG HDMI Kablar

24AWG vs 28AWG HDMI Kablar
Högupplösta tv-skärmar behöver mer information som teknik ökar. Större skärmar, mer genomarbetade spel och 3D alla kräver en ökad mängd information att resa på kablarna till skärmen. Ökade informationskrav kräver kablarna har en större bandbredd. HDMI-tekniken har ökad bandbredd och gjort kablage mellan komponenter enklare. Men kabelkrav varierar fortfarande.

HDMI


Hög densitet multimedia interface erbjuder en helt digital anslutning mellan komponenterna i en HDTV-system. Med en HDMI-gränssnitt, DVD-spelare, satellit- och kabelmottagare, spelkonsoler och HDTV-skärmar behöver bara en kabel för att göra ljud och videoanslutningar, vilket i hög grad förenklar koppla upp komplexa system. HDMI-tekniken erbjuder högsta kvalitet video samtrafik för nyare utrustning såsom 3D, och erbjuder åtta ljudkanaler och en Ethernet-kanal för Internet-enheter som stöds.

HDMI-kablar


Standard HDMI-kablar har en platt, 21-stiftskontakt på ändarna, och finns i olika längder för de flesta anslutningar i hemmasystem. De erbjuder också mindre mini och mikro anslutningar för bärbara datorer, kompaktkameror och minidatorer. Version 1.4 introducerade också en fordons kontakt för användning på väg. Det viktigaste vid valet av en HDMI-kabel, dock är bandbredden.

Bandbredd


Bandbredden för en HDMI-kabel berättar hur mycket information det kan bära. Kabeltillverkare designa HDMI-kablar med olika nivåer av bandbredd för olika användningsområden. Bandbredd mäts i gigabit per sekund. HDMI version 1.0 krävs en kabel bandbredd på 4.9 Gbps, men under 2009, version 1.4 krävs kablar med 10,2 Gbps bandbredd. Framtida utrustning kan kräva 15.8 Gbps eller mer. Ju större bandbredd kabeln har, desto mer information som kommer att bära.

Wire Gauge


Många faktorer bidrar till bandbredd i utformningen av en HDMI-kabel, med trådmätare är en. Den 24 gauge (AWG) tråd är större och har mindre motstånd än 28 gauge, och längre HDMI-kablar kan använda den. Men signalerna färdas över ledarpar tvinnade ihop, och antalet vridningar per tum, tjockleken på isoleringen, avståndet mellan intilliggande ledningar i kabeln, typ och mängd av avskärmning och kvalitet och utförande av anslutningarna alla bidrar till den totala bandbredden. Kablar ska matcha avstånd och krav på bandbredd, oavsett trådmätare.