Hur man tar bort en Sportage Starter

Hur man tar bort en Sportage Starter
Ta bort startmotorn från din Kia Sportage låter dig ha det noggrant testade för problem eller defekta komponenter om inte fungerar. Startmotorn i Sportage har ett borttagbart startsolenoid monterad till fallet med starter, vilket gör att solenoiden till ersätts snarare än att köpa en helt ny startknapp för trucken. De flesta bildelar butiker kommer att ha den kompletta startapparaten samt en ersättare solenoid.

Instruktioner


•  Öppna huven och koppla den negativa batterikabeln från den negativa batteripolen med hjälp av en skiftnyckel för att ta bort fästbulten. Dra kabeländen av batteri och isolera den från batteriet medan du arbetar.

•  Höj framsidan av din Sportage med en domkraft och stödja det på en uppsättning jack står. Ta domkraften så att du inte försöker att arbeta runt det.

•  Lokalisera starter från under lastbilen. Det är på passagerarsidan av motorn nära ryggen och ner låg på motorn. Hitta de två elektriska anslutningar på baksidan av startmotorn. Den första är den "S" terminal och det är ett tryck på kontakten ligger direkt på baksidan av solenoiden. Koppla bort den från terminalen på solenoiden genom att dra den rakt ut.

•  Lossa och ta bort muttern på den andra terminalen, "B" terminal, med en socket och ratchet. Ställ de två trådarna åt sidan.

•  Leta reda på de två monteringsbultarna som håller fast start till bell bostäder. Dessa bultar passerar genom hjulkåpan från transmissionssidan och tråd in i startapparaten. Ta bort båda bultarna med en harskramla och ingångar, stödja starter som du tar bort dem.

•  Sänk starter ur motorrummet och ta bort den från under lastbilen. Testa eller byt starter som behövs.articles connexes