Hur man tråd Surroundljud till en HD-kabel box

Eftersom en HD-kabelbox kan tillhandahålla högkvalitativa ljud samt video, kommer att ansluta den till en full surround ljudsystem hjälpa dig att få ut det mesta av HD-ljud. De flesta surroundsystem erbjuder 5.1 digitalt ljud för optimal ljudkvalitet, även om vissa kan gå så högt som 6,1 eller 7,1. Vid ledningsdragning ett surroundsystem direkt till HD-kabelbox, du dela upp kabelboxens utgångar. Kabeln ljud ansluter till ljudsystemet, medan videoutgång går fortfarande direkt till TV: n.

Instruktioner


•  Få ett surroundsystem med flera ingångsportar. Detta behövs om din TV har annan kringutrustning som är anslutna till det, som en DVD-spelare eller DVR, så att du kan ansluta dem tillsammans med kabelbox.

•  Jämför inportarna på surroundsystem med ljudutgångs portarna på HD kabelbox. Dina två primära alternativ är en digital optisk (som ser ut som en liten fyrkantig port) eller RCA ljud (de röda och vita rundade portar) anslutning.

•  Anslut kabelbox till surroundljud huvudingång. Den digitala optiska kabeln ger dig den bästa kvaliteten. Om du använder RCA-anslutning, använd en separat RCA-ljudkabel (röd och endast vita kontakter).

•  Montera hela surroundsystemet, ansluta alla högtalare och subwoofers till central mottagaren. Dessa kommer att använda RCA-eller presstrådar. För kompressions ledningar, anslut en tråd gren till de röda portarna på mottagaren och högtalare, anslut sedan den andra grenen till de svarta portarna. Mottagarens utgångar kommer att klassas som vilken högtalare de ska anslutas till.

•  Anslut surroundljud strömkabel till ett vägguttag eller överspänningsskydd. Normalisera volymnivåerna för varje högtalare genom att placera dem på medelhög nivå. Använd systemets centrala volymkontroll för att justera volymen.

•  Anslut HD kabelbox videoutgång till TV. Dina huvudsakliga val här är HDMI (den långa, tunna, trapets-liknande anslutning), komponent (röd, grön och blå RCA-style) eller RF koaxial (standard twist-in-ställe svart kabel).

•  Anslut din DVD-spelare, DVR och annan kringutrustning till ljudsystemet precis som du gjorde med kabelbox. Kom ihåg att du ansluter sina ljudutgångar till ljudsystemet och videoutgångarna till TV: n.

Tips och varningar


  • Vissa surround ljudsystem kan anslutas med en HDMI-kabel, vilket kommer att ge dig den bästa digitala möjliga kvalitet. Men du kommer att behöva använda en annan utgång för videon till TV. Det är ditt val om du vill HDMI kvalitet video eller omge sound.You kan använda en hel RCA kompositkabel, ansluter den gula kontakten till TV: n och de röda / vita kontakterna till ljudsystemet. Men du kommer sannolikt att behöva förlänga den röd / vita kontakter längd med en extra ljudkabel ansluten med dubbla kvinnliga adaptrar.


articles connexes