Sandraktheis.com

Hemliga tips för TiVo

Hemliga tips för TiVo
Bara ett decennium sedan, ordet TiVo var oigenkännliga till någon. Idag är det ett begrepp som nästan varje person vet. Det är en enhet som låter dig spela in och titta på live-tv när du vill. Det är praktiskt om du är på jobbet, eller om du kommer att vara borta, och vill inte missa ditt favoritprogram. Men det finns hemligheter TiVo du kanske inte har upptäckt ännu.

Snabbare laddningstid


När du navigerar från en meny till en annan, kan du märka den förloppsindikator längst ned på skärmen. Det kan ta lite tid att ladda och kommer att hålla dig väntar. Fast det är bara ett par sekunder varje gång, tillägger detta snabbt upp till minuter och timmar av väntan. Du kan dock minska eller ens förbi vänta genom att trycka "Select, Play, Select, Paus, Välj" på fjärrkontrollen medan du ser på skärmen lastning.

Hoppar 30 sekunder


Om du inte vill visa en del av ett program, kan du enkelt gå förbi det. Ange denna sekvens på fjärrkontrollen: Select, Play, Select, 3, 0, Select. Du kommer att se tre tummen upp på din TiVo när detta görs på rätt sätt, och "Advance" knappen på fjärrkontrollen är nu programmerad. Klicka bara på den för att hoppa 30 sekunder av inspelad eller live-tv.

Kontrollera tiden


Medan du kan bara titta på en klocka eller mobiltelefon för att kontrollera tiden, kanske du inte alltid har dessa hands. Tryck följande sekvens av knappar på fjärrkontrollen för att kontrollera tiden: Select, Play, Select, 9 och Select. TiVo kommer visa tiden på skärmen utan att störa din show.