Sandraktheis.com

Hur man gör en Glasfiber Car Bumper

Hur man gör en Glasfiber Car Bumper
Att vara i en bilolycka kan vara mycket dyrt, även om det finns lite skador. Stötfångare genom återförsäljar- eller butiker kan vara mycket dyr. Att lära sig att göra din egen glasfiber bil stötfångaren kan spara mycket pengar. Du kan även anpassa stötfångarna för att göra din bil mer personlig. Även om du gör spara pengar bygga stötfångaren själv, det kräver mycket tid ett tålamod på toppen av en bra mängd hantverk.

Instruktioner


•  Dra ut designen av din nya stötfångaren. Om du bygger en exakt kopia av den gamla stötfångaren, kan du bara göra en kopia av den gamla designen. Glöm inte att korrekt lokalisera var stötfångaren kommer att ansluta till bilen för en ordentlig passning. Skruvhålen bör anpassa perfekt.

•  Rista blocket av skum till önskad form du vill ha för din stötfångaren. Kom ihåg att den modell du bygger kommer att vara den raka motsatsen till den slutliga produkten. Om din block av skum är inte tillräckligt stor för att täcka hela stötfångaren, måste du limma flera av dem tillsammans innan carving. Efter carving, sand tills slät. Täck skummet i Bondo och låt det torka. Sand tills slät.

•  Applicera polyestergrund direkt ovanpå Bondo. Om primern är flytande kan du ha fel. Polyestergrund är gjorda speciellt för formar och kommer att vara mycket tjock. Tillåta primer torka innan slipning ner med 180-grit sandpapper. Fortsätt att slipa med finare grits tills du är våtslipning med 1000-slippapper. Efter pjäsen har torkat, använd en fläkt för att blåsa bort alla fina dammpartiklar.

•  Polska din pjäs till en hög glans. Låt det sitta i 3-4 dagar. Under denna tid bör det vaxade fyra gånger. Finishen och konsistens som finns på din mögel kommer att vara samma finish och textur på ditt rikligt. Spray 3 strykningar Tooling Gel och låt den bli klibbig. Applicera hartset med användning av en pensel.

•  Bryt glasfiber bladet i små bitar. Även med hela arket är lättare att lägga, det kommer att bilda ett avtryck på din färdiga glasfiber stötfångare. Lägg de uppdelade bitar ovanpå plasten och låt det dra i. Använd en roller för att ta ut eventuella luftbubblor som kan ha bildats under. Upprepa denna process tre gånger.

•  Efter glaset har härdat och torkat, använda ett rakblad för att avlägsna eventuella sprut glas. Använd en träsblandnings pinne och en luftpistol för att ta bort din pjäs. Bänd stycket långsamt med pinnen samtidigt blåsa luft under.

Tips och varningar


  • Använd alltid en mask och handskar för att undvika att andas in de farliga ångor och undvika direkt kontakt med kemikalierna.