Sandraktheis.com

Vad är en HD-projektor?

En HD-projektor är en anordning för att visa en videosignal i en högre upplösning än en vanlig tv. HD står för high-definition, vilket kan ha en mängd olika beteckningar och typer. Projektorer kan användas i en mängd olika sätt. Medan tidigare projektor tekniken var mer lämpliga för bildspel och presentationer, har tekniken utvecklats en hel del. Idag projektorer används för videospel, filmer och TV.

High-Definition upplösning


HD-upplösning definieras helt enkelt genom att vara av högre kvalitet än standard definition. Standard-tv visningsbilder med en upplösning på 640x480 pixlar. High-definition kommer i några standardformulär. Den första är känd som 720p (1280x720 pixlar). Den högsta betyget av högupplöst projektion allmänt tillgängliga är 1080p, vilket är 1920x1080 pixlar.

P mot I


HD projektion kommer i två grundläggande varianter: progressiva och sammanflätade. Interlaced scanning är när bilden på skärmen uppdateras hälften i taget. Raderna av pixlar Alternate förändras med varje cykel. Medan den totala effekten är mycket smidig, eftersom skärmen uppdateras med en hastighet snabbare än det mänskliga ögat kan se, det finns en märkbar nedgång i tydlighet. Progressiv skanning uppdateras helt enkelt varje pixel på en gång, med varje effektcykel. "P" i slutet av 720p eller 1080p indikerar att bilden progressivt skannas och därför mera tydlig.

Ljusstyrka


En viktig komponent i high-definition är projektion är ljuskällan och kraft. Ljuset är vad skjuter bilden genom linsen och ger den ljusa skärmen som gör projektion så önskvärt. Det belopp en projektor producerar beskrivs i lumen. Ju fler lumen, desto ljusare den slutliga bilden.

Projektionsyta


Vad som skiljer en HD-projektor från en standard-TV är att projektorn och skärmen är separata, men lika nödvändigt, komponenter. En projektor är bara en projektor när bilden visas på en yta. Denna yta kan vara en specialiserad skärm eller en vit vägg.

Format


HD-projektorer kan inte bara producera bilder med hög upplösning. De är i stället beroende av en enhet och ett medium som kan ge en HD-signal. Den HD-projektor är det verktyg som används för att presentera en HD-signal. HD-video kan komma från HD kabelsändningar, video game system eller högupplösta videoformat, såsom Blu-Ray och HD-DVD.