Information om en 1974 Ford Gran Torino Elite

1974 såg förändringar i Ford Motor Company modellprogram. Den Torino hade sina rötter i muskel bil prestanda, men muskel bil vurm avstannade efter 1970. Lee Iaccoca, en legend i den amerikanska bilindustrin, var president i Ford Motor Company från 1970 to1978. Richard Langworth och Graham Robson skrev i sin bok "Collectible Cars 1930-1980", att "prestanda bilar fick passe" i Detroit. " Den Torino modellprogram skiftat fokus från prestation till lyx. Att skift nådde sin höjdpunkt med införandet av Gran Torino Elite.

Marknadsföring


Den reklamkampanj uppgav att Ford Elite var "Thunderbird" version av Gran Torino. Målgruppen för Elite var bilköpare som ville full storlek bil lyx till ett överkomligt pris. Den "Thunderbird" var Fords topp lyx fordon. Reklamen tie-in tyder på att, i likhet med Thunderbird, var Elite ingen vanlig Ford. Reklamen under denna period fokuserat på Elite.

Utrustningspaket


Gran Torino Sport.org uppgav att Elite var utrustad med poster standard på Gran Torino Brougham (som är den översta lyx Gran Torino) och utrustning presenterat som alternativ på topp Torinos. Ford reklam vanligen presenterade Elite s makt fönster och lås, hög interiör nivå med sätet sömmar liknande den i Thunderbird, GT kombiinstrumentet, och "klippa lugg" mattor. Köpare hade två val av kraft soltak: ett kraftstål taklucka eller en effekt moonroof, vilket är ett tonat glas taklucka.

Delade plattformen


Elite delade samma plattform som Ford Torino, Mercury Montego och Mercury Cougar. Taket-line silhuett av Elite, Cougar och Montego är identisk. Till skillnad från Mercury Montego och Ford Torino, Elite var tillgänglig som "2-dörrars hardtop" bara. Hjulbasen på Elite var 114 inches och den totala längden var 215,7 inches. Elite delade samma grundmotor med Torino, Mercury Montego och Cougar. (351 kubiktum, 2 FAT förgasare V-8)

Reklamen fokuserade på mjuk körning Elite levereras, eftersom den var konstruerad med samma typ av egenskaper som Thunderbird. Generös ljudisolering sattes för att förbättra åkupplevelse.

Plåt och Styling


Elite kropp plåt var inte utbytbara med Torino eller dess andra Ford kusiner. Näsan av Elite lekte en grill som Thunderbird s. Elite anställd tjock kropp sidan gjutning, som körde från blinkersen till baklampan. Detta var också liknande Thunderbird s gjutning. Två små fasta "operor" skars i sidan av sidan av taket. Detta var ett vanligt inslag på två dörrar Ford lyxbilar.

En lyx Delmängd Modell


Enligt Gran Torino Sport.org, Elite var en delmängd modell av Fords Torino linje och ansågs vara en Torino. Sido emblem läste "Gran Torino Elite". Dess lyxiga betonade Thunderbird lyx, men, Elite var en medelstora bil. Början till mitten av 1970-talet Thunderbirds var full storlek bilar.articles connexes