Sandraktheis.com

The Best Cams för en LT1 383

Den andra generationens (Gen II) LT1 små block Chevy motor (SBC) introducerades ursprungligen i 1992 Corvette och användas i andra GM-modeller fram till 1997. Inte längre produceras, var sin 350-cubic-tums förskjutning uppnås med en 3,48 tums vevaxel stroke och 4,00-tums borrning. Den 383ci LT1 - en eftermarknad förskjutning aldrig producerat av GM - uppnås genom att ersätta de ursprungliga vevaxel, stavar och kolvar med en eftermarknad roterande församling som har en 3,75-tums stroke och 4.030-tums diameter kolvar. Kamaxel val för denna kombination är beroende av ett antal variabler.

Stock Performance


Fabriks hydrauliska rull kamaxlar specs varierade beroende på applikation. LT1s används i full storlek personbilar hade mildare kammar som producerade makten i ett lägre driftsområde än motorerna i Corvetter och andra mindre sportbilar (Camaros / Firebirds). Tillämpningen av dina 383 LT motor (inte längre en "LT1," tekniskt) kommer att avgöra kamaxeln valet. Ökningen av stroke - och förskjutning - enbart kommer att tendera att flytta arbetsområdet ned några hundra rpm. Detta ger utrymme för en något mer aggressiv kamaxel lob profil.

Ett bra exempel skulle vara Comp Cams Extreme Energy 266HR kamaxel. En kamaxel med denna lob designen kommer att ha arbetsområde på 1000 till 5000 rpm, höjda erbjudande ekonomi, vridmoment, en mild prestandavinst och kommer att fungera bra med fabriken datorn.

Ökad prestanda


För ökad uteffekt, Comp Cams Extreme Energy 276HR kamaxel flyttar varvtalsregistret upp till 1.500 till 5.500 och är utformad för att användas med anpassade dator tuning. Det fungerar bra i en daglig driven bil men har en något hackig tomgång. På grund av sin ökade varaktighet, högre varvtalsregistret och ökad lyftventil, är uppgraderade ventilfjädrar rekommenderas.

Högprestanda


Den Comp Cams Extreme Energy 292XFI HR kamaxel kan vara ett bra val för en högpresterande kamaxel, men andra modifieringar av bilen såsom en lägre utväxling och högre varvtal stallfart momentomvandlare behövs. Varvtalsområde för denna cam är mellan 2.200 och 6.200, och tomgångskvalitet är grov. Uppgraderad ventilfjädrar samt vipparmar krävs för denna kamaxel, och datorn kommer att behöva omprogrammeras, liksom.