Sandraktheis.com

iPod Opening Förfaranden

iPods är ganska tillförlitliga och robusta men över tiden delar slits ut och du hamnar med en död enhet. Även de nyaste iPod har nya funktioner, är det ofta billigare att fixa din iPod - särskilt om det endast krävs ett nytt batteri eller hårddisk. Öppna en iPod tar några steg och några specialverktyg.

Verktyg och Säkerhet


För att öppna upp en iPod eller iPod nano du behöver några speciella verktyg. För alla iPod classic sorter och iPod nano, upp till den tredje generationen, är en öppning verktyg eller platt blad som krävs för att separera baksidan av enheten framifrån. Lämpliga verktyg för detta är ett nylon pinne, som ofta kallas en svart pinne, en tunn, platt skruvmejsel eller en vässad färgskrapa. Det är bäst att använda en svart pinne för att undvika repor eller böjning. Du kommer också att behöva en liten guldsmeds skruvmejsel storlek 00 för iPod nano, och ett rakblad för den 4: e generationens nano och uppåt.

Vid arbeten på insidan av iPod, försök att röra de inre komponenterna endast av sidorna. Hantera aldrig någon komponent av anslutningarna.

iPod Classic


För att öppna iPod classic, ta din svarta käpp och skjut den mellan metall uppbackning och framsidan av enheten. Du kan behöva pressa iPod i mitten för att ta den svarta pinnen mellan. När den svarta pinnen är mellan fram- och baksida, skjut den längs enheten för att lossa clipsen som håller enheten tillsammans. Dra inte isär framsidan och baksidan helt eftersom det finns två bandkablar som håller ihop dem. Lossa batterikontakten från enheten genom att lyfta upp den bruna batteriet klipp ner på botten av enheten nära USB-anslutningen. Nu kan du öppna enheten som en bok.

För att öppna upp nano, upp till den tredje versionen, är processen likartad. Arbeta dig svart pinne mellan fram- och baksidan av enheten. Till skillnad från med iPod classic, det finns inga bandkablar att ta bort, så att framsidan och baksidan kan separeras lätt.

Nano 4G


För att öppna upp de senaste nano-modeller kräver en annan metod. Ta ett rakblad och använda den för att ta loss plastramen på toppen av enheten. Detta kommer att utsätta toppen av nano. Gör detta för bottenplattan också. Använd din guldsmeds skruvmejsel för att ta bort de två Philips skruvar från undersidan av enheten. Ta hamnområdet och ta ut skruven under. Avlägsna byta knappen från framsidan av enheten. För att ta bort innanmätet av nano, applicera lätt tryck längst ner på skärmen och använda tummen för att glida insidan av nano upp genom toppen av höljet. Du kommer nu att kunna komma åt insidan.