Hur man fixar en baklucka Spärr på en Dodge lastbil

Om spärren som säkrar din Dodge truckens bakluckan fungerar inte, kan det vara mer att en enkel olägenhet. Någon kan skadas då han försöker öppna den. Om spärren har fastnat i öppet, kan grinden lida skada från näven runt. Byt spärren så snart som möjligt. Det är en relativt enkel process jämfört med andra bilreparationer.

Instruktioner


•  Öppna och sänk bakluckan, om inte den trasiga spärren redan håller det öppet. Den luckan står nu uppåt. Ta bort luckan genom att ta bort sina fästskruvar - två på varje sidokant och 05:55 mer i mellan. Om trucken har en flakinsatsen av plast, är det också säkras genom dessa fästskruvar.

•  Ta bort hållarna för spärren. Om du inför bakluckan bakifrån, är spärren på höger sida. De fästen bör kräva en insexnyckel, och du kan behöva lossa dem med en slag förare.

•  Koppla styrstavarna som länkar spärren till bakluckan handtaget. Stavarna är åtkomliga genom ett av hålen i bakluckan mellan handtaget och spärren. Du behöver bara koppla stavarna från spärren slut, genom att trycka på snabbkoppling flikar. Ta bort spärren från insidan bakluckan.

•  Installera den nya spärren i bakluckan och anslut den till handtaget med styrstavarna. Anslut fästskruvar, följt av plast sängen liner (om lastbilen har en) och luckan till bakluckan. Höj bakluckan och se till att nya spärren fungerar.articles connexes