Sandraktheis.com

Hur man använder en Vivitar Flash på en K100D Pentax

Hur man använder en Vivitar Flash på en K100D Pentax
Pentax K100D, släpptes 2006, är byggd runt en 6,1 megapixel CCD (Charge Coupled Device) sensor. När kameran är utformad för att fungera med moderna blixtar som kommer mätaren själva med hjälp av kamerans interna TTL (Through The Lens) mätsystem, kan du använda äldre Vivitar blinkar som de populära 283 och 285 modeller, med vissa försiktighetsåtgärder. Digitalkameror är mycket annorlunda än de manuella kameror för vilka Vivitars ursprungligen utformade. Om du använder Vivitars på K100D, överväga att investera i en Wein Safe Sync utformad för att styra blixtspänningen.

Instruktioner


•  Skjut Wein Safe Sync på Pentax K100D blixtsko. Skjut Vivitar blixten på Wein Safe Sync blixtsko och anslut blixten till Safe Sync genom att ansluta synkkabeln som levererades med Vivitar blixt in i framsidan av Wein Safe Sync, sedan i Vivitar blixten.

•  Vrid Pentax K100D och ställ in exponeringslägesväljaren på "M" för manuell. Ställ in slutartiden på 1 / 250th av en sekund, kan den maximala inställningen kamerans slutare användas med blixtfotografering. Ställ bländaren f5.6.

•  Slå på blixten, och vrid "Vari Power" slå på framsidan av blixten till "gula" inställning. Vari Ström ratten är en funktion på både Vivitar 283 och 285 blixtar. "Yellow" är den svagaste inställningen på blixten.

•  Håll kameran till ögat, komponera och ta bilden. Granska bilden på LCD-skärmen och justera både slutartiden eller bländar om det behövs. Minns den snabbaste slutartiden du kan använda för blixtfotografering är 1 / 250th av sekund.