Varför kan jag inte sätta låtar på min Ipod?

iPod är multimediaspelare som låter dig ladda upp och uppspelnings videor, foton och musik vart du än går. De förlitar sig på iTunes för hantering av låtar, spellistor och uppladdningar. Det finns många orsaker såsom anslutningsproblem, felaktiga format och kompatibilitetsproblem som kan leda till att du stöter på musik uppladdning problem. För att lösa dessa problem, är det viktigt att förstå deras orsaker.

Kompatibilitet


Standard program som används för att hantera iPod är iTunes. När en iPod först konfigureras, det fungerar bara med datorn som den ursprungligen inrättades. Till exempel, om du konfigurerat din iPod med iTunes på en Windows-dator, det kommer bara att kunna arbeta på att Windows-dator; Därför, om du försöker ladda upp musik med iTunes på en Macintosh, du kommer inte att omedelbart kunna på grund av kompatibilitetsproblem. Du skulle behöva initiera din iPod och Mac för att synkronisera dem tillsammans. Detta skulle ta bort någon musik som redan finns på iPod. Du kan också stöta på musik uppladdning frågor om din dator inte har tillräckligt med hårdvara för att köra iTunes. Generellt kräver iTunes minst 512 MB RAM och 1 GHz processorhastighet.

Full eller skadad hårddisk


iPod kommer med en mängd olika hårddiskutrymme som sträcker sig från 1 GB till 80 GB och mer. Medan dessa hårddiskutrymme kan tyckas mycket, använder folk nästan alla om inte alla av det. Om du har en mängd stora videofiler, tusentals bilder och massor av musikfiler, kommer du inte att kunna ladda upp musik om din hårddiskutrymme är fullt. En korrupt hårddisk kan också hindra dig från att ladda upp låtar eftersom det orsakar kommunikationsfel mellan din iPod och iTunes. En iPod hårddisk blir korrupt om du tidigare hämtat korrupta filer som orsakar hårddisk frågor.

Format


Nedladdning rätt musikformat på din iPod ser till att du har kvalitet uppspel när du använder din iPod. iPod stöder musikformat som MP3 och AAC, som är både högkvalitativa komprimeringsformat som håller filstorlekar mindre. Du kommer att stöta på problem om du försöker att ladda upp låtar i format som WMA, som för närvarande inte stöds på iPods. Även om det finns påståenden om att WMA kommer snart att stödjas på iPods, just nu, låtar i det formatet kommer att orsaka uppladdning fel.

Problem Anslutnings


Du kan stöta på musik uppladdning problem eftersom antingen iTunes inte detektera din iPod, eller det finns problem med USB-port som din iPod är ansluten. Om du har en nyare iPod och iTunes-programmet är föråldrad, kommer du stöter på problem kommunikations eftersom den äldre iTunes-programmet saknar de nödvändiga uppdateringarna att köra den nyare iPod. Du kan också stöta på problem om det finns en överbelastning med USB-portarna som förhindrar kommunikation med moderkortet i datorn. De flesta överlaster orsakas av alltför många enheter anslutna till USB-portarna på din dator.

Lösningar


Se alltid till att du använder din iPod med datorn som den ursprungligen konfigurerats. Om du vill använda den med en annan dator, (t.ex. Mac), måste du återställa iPod tillbaka till standardinställningarna och tillåta Mac på iTunes. Även om detta är ett annat alternativ, tänk på att det raderar all tillfället sparad information. Ladda ner och installera de senaste iTunes för att förbättra kommunikationen med din iPod. Om du fortfarande har problem med anslutningen, ska du ansluta din iPod till en annan USB-port.articles connexes