Sandraktheis.com

Hur man ökar Digital TV Audio

Hur man ökar Digital TV Audio
Digitala TV-apparater kan producera levande bilder, men bildupplevelse kan förkortas utan en tydlig och fylligt ljud som åtföljer bilderna på skärmen. Ljudproblem på digitala tv-apparater kan ofta avhjälpas genom att kontrollera dina anslutningar eller justera ljudinställningarna på din TV fjärrkontroll eller några externa enheter. Om dessa kontroller inte öka volymen till din belåtenhet, kan du ansluta din digital-tv till en stereomottagare för att ytterligare förbättra ljudnivåer.

Instruktioner


•  Höj volymen på din digital-tv med + och - eller upp och ner pilarna på TV: ns fjärrkontroll. Se till att det inte finns några hörlurar som är anslutna till din digital-tv, eftersom detta kommer att hämma ljudet avsevärt.

•  Tryck på knappen "Meny" på din digitala TV-fjärrkontroll och välj "Ljud" från displayen på skärmen. Välj "Stereo", om den inte redan är vald. Kontrollera att högtalarbalansen indikatorn ligger mellan vänster och höger högtalare för att säkerställa en balanserad ljudutgång. Du kan också justera med "Bass" och "Treble" nivåer för att passa dina behov.

•  Gå till "Ljudinställningar" via din DVD-spelare fjärrkontroll eller spelkonsol controller. Om dessa externa enheter är inställda på låg ljud, kan det hämma ljudet på din digital-tv.

•  Kontrollera kablar som ansluter din digital-tv till din kabelbox mottagare, DVD-spelare eller spelkonsol. Kontrollera att ljudkablarna är ordentligt monterade i rätt uttag och att det inte finns några hack eller bucklor längs med tråden. En skadad kabel eller en lös anslutning kan resultera i en fördröjning mellan ljud och bild visas på skärmen.

•  Länka din digital-tv till en ljudmottagare för att uppnå en fylligare ljud. Stereo mottagare har oftast en mycket högre ljud wattal än en digital TV ombord högtalare. Köp RCA-kablar / phonokontakter från någon elektrisk butik. Fäst kablarna till "Out" portar för ljud på baksidan av din digital-tv och "In" portar på baksidan av din stereo mottagare. Slå på ljudmottagare och tv: ns ljud ska nu ta fram en mer detaljerad och resonant ljud.