Sandraktheis.com

Hur man bränner kamerabilder till en CD

Hur man bränner kamerabilder till en CD
En digitalkamera har ett flashminne som rymmer de bilder du tar. Kameran ansluts till en dator där specialiserad programvara kan du visa, manipulera och radera bilderna. Men de flesta kameror när den är ansluten till en dator agera som en flyttbar flash-enhet på datorn, så att du kan direkt överföra bilder från kameran till en CD-ROM-skiva med den interna Windows-bränning.

Instruktioner


•  Anslut kameran till datorn. När den är ansluten, erkänner datorn automatiskt enheten. Kameran mjukvaran kan även laddas automatiskt. Du kan stänga eller minimera kamerans mjukvara.

•  Dubbelklicka på "Den här datorn" -ikonen på skrivbordet. Du kommer att se en ny enhet som betecknas som en flyttbar disk. Dubbelklicka på den för att lista bilderna i kameran.

•  Sätt i en tom CD-ROM-skiva. Windows öppnas automatiskt en dialogruta som används för att konfigurera en CD-ROM-bränning fönstret. Välj "Öppna skrivbar CD-mapp med Utforskaren" och tryck på "OK". Detta öppnar ett fönster som representerar cd-skivan.

•  Markera kamerabilderna på flash-enheten med hjälp av musen. Dra och släpp de bilder som du vill kopiera till CD på fönstret Utforskaren öppnas i steg 3. Fortsätt att dra och släppa filerna tills alla bilder kopieras till fönstret Utforskaren.

•  Klicka på "Skriv de här filerna till CD" -knappen. En dialogruta öppnas där Windows frågar efter en enhet etikett. Denna etikett representerar namnet på CD-skivan. Ange ett namn och klicka på "Nästa". Bilderna skrivs till CD-skivan. När operativsystemet är klar, öppnar CD-ROM-enheten dörren.