Sandraktheis.com

Vad är en Smartphone och en iPhone?

Vad är en Smartphone och en iPhone?
Guldmyntfoten för högteknologiska personlig elektronik var en gång handdator eller handdator. På 21-talet, har Palmpilot och Pocket PC PDA plattformar förlorat betydande marknadsandelar till smartphones, och speciellt iPhone. Smartphones kombinerar de bästa egenskaperna hos en handdator och en dator i ett kompakt utrustning. Smartphones tillåter användare av bärbara datorer att lämna sina datorer hemma mycket av tiden medan rendering handdatorer nästan föråldrad.

Smartphone Definition


En smartphone kombinerar många av funktionerna i en bärbar dator och en mobiltelefon till en enda handenhet. Smartphones kan skicka och ta emot e-post och textmeddelanden, surfa på Internet, spela nedladdade musik och strömmande videofiler och ta digitala foton - tillsammans med ringa och ta emot telefonsamtal. Tillsammans med sina uppgifter och röstöverföringsfunktioner, många smartphones har tillverkaren levereras och användarutvecklade appar som utför arbetsuppgifter som varierande som att lära sig ett främmande språk för att ge turn-by-turn vägbeskrivningar, beställa avhämtning mat eller ge information om medicinska tillstånd.

Smartphone kontra PDA


Handdatorer och smartphones har flera gemensamma drag. Båda har e relaterade funktioner och båda ger dig möjlighet att utbyta data och filer med din bärbara eller stationära dator. Både handdatorer och smartphones fungerar antingen med pekskärmar eller med tangentbord. Mer sofistikerade handdatorer kan du surfa på webben, spela spel på telefonen, läsa elektroniska böcker och arbeta med ordbehandlingsdokument, precis som smartphones gör. Ändå är även de mest sofistikerade handdatorer tekniskt begränsad jämfört med smartphones. De flesta handdatorer har ingen direkt tillgång till Internet och ingen kan du använda appar; båda är centrala för funktionen av en smartphone.

Smartphone Operativsystem


Från och med oktober 2010 smartphones stod för nästan 30 procent av den totala marknaden för mobiltelefoner. Nästan alla smartphone ägare är avtalskunder; förbetalda smartphones blev tillgängliga i USA slutet av 2000-talet endast. De mest populära smartphone operativsystem bland användare av båda könen och alla åldersgrupper är BlackBerry, iPhone och Android, med mycket mindre marknadsandelar för Windows Mobile och Symbian OS smartphones. Palm OS telefoner stod för drygt 1 procent av den totala marknaden för smartphones, enligt "NielsenWire."

iPhone-modeller och funktioner


Även om varje iPhone är en smartphone, är inte varje smartphone en iPhone. IPhone är den mobiltelefon modell medlem av Apple och Mac familj. Från och med maj 2011 är den nuvarande iPhone-modell av iPhone 4, med 4G överföring som möjliggör snabbare navigering av Internet, samt snabbare text- och röstöverföringar. En annan ny funktion för iPhone 4 kallas Facetime, en funktion som gör videokonferenser mellan två iPhone-användare eller mellan en iPhone-användare och en iPad 2, iPod Touch eller Mac-användare via ett Wi-Fi-anslutning. Äldre 3G iPhone är också fortfarande tillgängliga, enligt iPhone hemsida.