Sandraktheis.com

Hur att justera min Panasonic Plasma Zoom

Hur att justera min Panasonic Plasma Zoom
Som Panasonic plasma-tv fortsätter att utvecklas, storlek, bildkvalitet och funktioner fortsätter att förbättras. Du kommer att upptäcka flera sätt att justera din Panasonic TV-bilder, bland annat med zoomfunktionen, vilket gör att du kan fylla TV-skärmen med bilden. Zoom blir praktiskt för inspelning letterbox format filmer till DVD, till exempel. Letterbox avser videor med horisontella svarta fält upptill och botten av bilden och zoomfunktionen klipper ut de övre och nedre barer, så sidorna stämmer med ändarna av bildskärmen. Att veta hur man justerar Panasonic plasma zoom kan förbättra din tittarupplevelse.

Instruktioner


•  Slå på Panasonic TV trycker "TV / Video" på fjärrkontrollen, sedan "TV".

•  Tryck på "Meny" knappen på fjärrkontrollen, sedan en av pilarna nedanför på menyknappen. Tryck på "OK" för att gå vidare till nästa meny tills du kommer till menyn Bild.

•  Välj "Zoom Adjust" från Picture-menyn och sedan "V-position" eller "V-format" för att justera den vertikala bild position och storlek.

•  Välj "Zoom" för att förstora bildstorleken på bildförhållandet 4: 3. Aspect ratio representerar video bredden på bilden på TV-skärmen jämfört med dess höjd. Standarden TV-bilden har ett bildförhållande på 4: 3 (eller 4 x 3), vilket innebär att bilden du ser visas 33 procent bredare än dess höjd. Bredskärmar har ett bildförhållande på 16: 9 eller (16 x 9), vilket innebär att bilden du visa visas 78 procent bredare än dess höjd. Du hittar 16: 9-format på de flesta HDTV-program.

•  Tryck på "OK" på fjärrkontrollen för att återställa bildförhållande inställningarna efter med zoomfunktionen. Detta förhindrar möjliga bildkvarhållning (eller en spökbild) av den zoomade bilden, vilket kan hända om bilden var kvar på din TV.