Sandraktheis.com

Vad gör en HDMI-kabel, gör?

HDMI (High Definition Multimedia Interface) kablar ger en digital anslutning mellan höga tv och högupplösta komponenter såsom kabelboxar, DVD-spelare eller Blu-ray-spelare. HDMI-kablar tillåter signalerna från flera enheter som kan överföras via en enda kabel, vilket eliminerar kabeltrassel till TV. Bandbredd levereras av HDMI-kablar ger bättre överföring av grafik och ljud från högupplösta komponenter. Nuvarande HDMI specifikationerna möjliggöra framtida avancemang i hemunderhållningssystem.

Historia


Den första versionen av HDMI-kabel infördes 2003 som en lösning för komponent fastsättning högupplösnings-TV. HDMI infördes som en ersättning för analoga sändningar såsom komponent A / V-kablar och S-Video-anslutningar.

Funktion


Funktionen för HDMI-kabel är att överföra en okomprimerad digital signal mellan höga tv och komponenter utan behov av digital-till-analog omvandlingar som krävs med andra kablar. HDMI-kablar kombinerar både ljud- och videosignaler i en enda kabel, vilket gör att enklare anslutningar göras mellan komponenter och tv.

Typer


Eftersom HDMI 1.0 släpptes 2003, har andra typer av HDMI utvecklats. Dessa utvecklingar inom teknik har ökat hastigheten och kapaciteten hos de HDMI-kablar. För närvarande finns det fem typer av HDMI specifikationer, allt från 1,0 till 1,3. Nuvarande HDMI specifikationer är bakåtkompatibel med alla andra typer.

Överväganden


När du konverterar till HDMI-ingångar, bör hänsyn tas till komponenter som inte är HDMI-kompatibel. Tillsatsen av mottagare till hemunderhållningssystem tillåter inmatning av komponent A / V-kablar och ger omvandling till en HDMI-signal som ska anslutas till en högupplöst TV.

Fördelar


HDMI ger fördelen av högre kvalitet genom att okomprimerade digitala signaler och möjligheten för djup färg. HDMI stödjer också olika ljud typer inklusive stereo, flerkana och surroundljud. Använda HDMI-kablar ger enkelhet i att koppla samman flera enheter och eliminerar onödig kabeltrassel mellan tv och komponenter. HDMI-kablar ger också möjligheten för tvåvägskommunikation mellan höga tv och komponenter. Denna kommunikation kan HDMI att automatiskt konfigurera maximala kapacitet mellan tv och enheten, som resolutioner och bildförhållanden.

Potential


HDMI-kablar ger så mycket som 10 gigabyte bandbredd, och högupplösnings-TV utnyttjar bara hälften av denna tillgänglig bandbredd, lämnar en hel del utrymme för framtida teknikutveckling. HDMI är utrustad för att hantera högre upplösningar, snabbare uppdateringsfrekvenser och ökade färgkapacitet.