Sandraktheis.com

Hur Byt Mina Trunk Lift Support Struts

Hur Byt Mina Trunk Lift Support Struts

I Bålstöden används flitigt av fordonstillverkare. Dessa stag alla gör samma sak, men är monterade i flera konfigurationer. Alla mönster öppna och stänga på en båge. Detta innebär att de måste svänga smidigt och de är inte utbytbara. Inte bara är de dimensionerade efter utformning de passar, är de också kalibreras för specifika lyft-assist rating. Till exempel, installation stöttor med rätt geometri, men överdimensionerad, kommer att göra huven öppen för snabbt och vara svårt att stänga.

Instruktioner


•  Höj bakluckan på fordonet och har en assistent hålla den öppen. Undersök fäständar. Vissa kommer bult på plats, medan andra kommer att ha antingen plast eller metall hållare klipp.

•  Ta bort en av de stödstag. De är monterade på tre grundläggande sätt. För bulten på typ, använd en hylsnyckel för att ta bort bultarna. Bultarna kommer också att ha en hylsa som fungerar som en svängbussning. Var noga med att spara den för återanvändning. Om strut klipp i stället, ta bort klämmorna med en liten skruvmejsel. Metallen, våren-typ klipp är också återanvändas, så var försiktig och arbeta dem sida till sida. Vidta försiktighetsåtgärder inte bryta klippet. De tenderar också att lossna vid demontering och lätt förloras. Plast clip-on typer knäppte med en liten mängd av hävstång genom en skruvmejsel. Den plastklämman inte återanvänds och är en del av den nya fjäderben.

•  Installera den nya pivot genom att vända borttagningsprocessen, antingen bultning den på plats eller knäppa av metall- eller plastklämma på hållaren. Har inte assistenten sluta hålla stammen. En ny strut är inte tillräckligt för att hålla stammen upp. Ersätt den andra sidan genom att följa samma förfarande och testa installationen. Stöttorna bör röra sig fritt och inte binda.