Sandraktheis.com

Hur Mobiltelefon Antenn Boosters Work

Princip


En mobiltelefon antenn booster fungerar genom att plocka upp svaga signaler avges av tjänsteleverantörens torn och förstärka signalen för mobiltelefon antenn för att förbättra dess prestanda. Detta sker genom att fånga energin finns runt telefonen och kanalisera den i signalen, vilket bör förbättra mottagningen. Mobiltelefon antennförstärkare är liknas vid en sändning tornet i att de återsända signalen inom ett visst område. För mer avancerade versioner kan många mobiltelefoner utnyttja samma antenn booster.

Design


Det finns gott om produkter som finns på de marknader som marknadsförs som mobiltelefon antennförstärkare. De flesta är små enheter som kan installeras internt på baksidan av batteriet eller externt för att öka den signal som produceras och fångas av telefonen. Principen bakom många av dessa produkter är att öka ytan för sändning och mottagning av meddelanden hur en parabolantenn skulle. De är utformade för att vara tunn och lätt så att de kan passa in i telefonen utan att vara skrymmande eller vikt. Det finns vissa mobiltelefon antenn boosters som kommer i form av klistermärken som är placerade på själva telefonen. Dock är deras effektivitet inte bevisad och är kontroversiell.

Riktning


En av delarna som utgör en mobiltelefon antenn booster är en riktantenn. Detta är den komponent som är orienterad mot riktningen av signalkälla, såsom en cell torn, för att få den starkaste mottagningen. Grundregeln med riktantenner är att ju större den är, desto bättre är signalen den mottar. Emellertid kan även en liten modell ger en högre signal jämfört med den interna antennen i en mobiltelefon.

Återutsänds


När riktantennen mottager signalen, sänder ut en intern antenn signalen inom ett lokaliserat område. Detta fungerar för att fördela signalen lika mycket i alla riktningar, under förutsättning att inga hinder är närvarande. I enlighet med principen om att mobiltelefoner fungerar bäst när deras antenner är i linje med de mobiltelefon antenn booster antenner, hjälper den interna antennen öka mottagningen av signalen.

Amplify


Nästan alla moderna mobiltelefon antenn boosters inkluderar en signalförstärkare, vilket gör att signalen att sända på en starkare skala. Dessa enheter fungerar genom att upprepa signalen så att mobiltelefonen kan plocka upp den bättre. Notera att en signalförstärkare är värdelös om själva antennen är svag eftersom bakgrundsljud, vilket också tenderar att förstärkas, dränker ut mobiltelefon signal.