Sandraktheis.com

Hur man installerar en Detroit Locker

Hur man installerar en Detroit Locker
De flesta fordon använder ett "öppet" differential, vilket innebär att strömmen går genom differential s växlar via minsta motståndets väg. Detta innebär att när ett däck börjar snurra, alla motorns effekt väg genom det, att hålla däcket roterar i en en-hjuls utbrändhet. En Detroit locker använder ett system av fjädrar och spärr som låser hjulen tillsammans när fordonet riktas rakt, men låser förvandlas till en öppen differential i kurvor. Det här jobbet är inte särskilt svårt, men det är inte för nybörjare och kräver antingen några dyra pressar eller en resa till verkstaden för att ha vissa delar installerade.

Instruktioner


•  Ta bort drivaxlarna från axlarna, sedan skruva isär axelrören om möjligt. Ta differential bakre luckan och rengöra olja, fett och packningsmaterial från monteringen. Detta bör endast kräver ett fåtal uttag och en tång om du har en C-klämma axel.

•  Ta bort utgång axeltätningar, axeltappar och utgångslager från differentialhuset med en glidhammare.

•  Ta differentialenhetens lageröverfall med lämplig storlek socket, dra sedan differentialenheten ur huset. Du kan behöva använda ett fall spridare för att undvika skador på aluminiumhöljet och ta av differential mycket tätt passform enhet. Om du använder ett ärende spridare, använd en mätklocka för att se till att du inte sprida det mer än 0,020 tum.

•  Ta den ingående axeln oket centrum bult med din mutterdragare, sedan bort låsringen med en skruvmejsel och hammare och dra oket av. Ta bort drevet ingångstätning med din sigill borttagningsverktyg för att exponera drevet lagret. Om du har en lager tryck kan du använda den för att trycka lagret ut; om inte måste du ta den till en verkstad. När lagret är slut, kan du ta bort mellanlägget belägen mellan den och höljet. Dra drevet ut och har det bakre lagret trycks av. Skjut krossa hylsan från axeln.

•  Kör en rengörings kran genom alla de exponerade bulthål för att säkerställa korrekt vridning på återmontering.

•  Överför din gamla kuggkrans eller den nya du valt till differentialenheten och den nya drevet till pinjongaxeln om det behövs. Medan den förstnämnda endast kräver en skiftnyckel eller socket, får denne kräva en resa till verkstad för att få det nya drevet installeras med en press. Installera den nya krossa hylsan på din pinjongaxeln.

•  Har de nya lager och tätningar från ditt kit presspassning in i ärendet och på pinjongaxeln. Installera shim medföljer satsen i drevet lagerhus och har den främre drevet Lager intryckt.

•  Skjut pinjongaxeln in i huset från insidan och skruva oket på din pinjongaxeln. Installera oket till exakt vridmoment specifikationer som tillverkaren; oket muttern sätter krossa hylsan på plats och sätter drevet pre-load. Över eller under åtdragning kommer att förstöra din församling mycket snabbt.

•  Sätt de ursprungliga carrier shims tillbaka in i huset. Har de nya lagren pressas på ditt skåp enhet (om de kräver pressning) och installera det precis som den gamla kom ut. Om differens bara glider in utan motstånd, då du måste installera tjockare shims för att ställa in lager pre-load. Förhand belastning är inte lika kritisk som drevet förspänning; Om du är osäker, bara gå lite tjockare tills differential bara glider in när du använder ett fall spridare.

•  Dra åt lageröverfallen till tillverkaren spec med din Nm. momentnyckel. Paint ring gear anliggningsytor med redskap märkning förening och rotera enheten. En riktig växel engagemang mönster lämnar en perfekt oval mönster i färgen på ringen kuggar. Om ovala är centrerad mot botten av tänderna måste du ta bort drevet och installera en tjockare mellanlägg bakom lagret. En oval mönster centrerat nära toppen av ringen kuggar innebär att du måste installera en tjockare kuggdrev shim. Steg ditt shims storlekar upp eller ned med 0,002 tum i taget tills du får rätt engagemang patten.

•  Sätt tillbaka fallet täcker med din med rätt packning sedan bult rören till huset och skjut axlarna på plats. Detta bör kräva endast en socket set, skiftnycklar och momentnyckel, men du kan behöva övertyga locket över styrpinnarna med några lätta kranar från en boll Peen hammare. Sätt tillbaka axeln tillbaka i bilen.

Tips och varningar


  • Detta är en mycket grundläggande riktlinje för en genomsnittlig axel, men installations detaljerna kan variera. Följ dina kit instruktioner och räknar med att göra några resor till verkstaden.