Sandraktheis.com

Hur att justera remspänningen Remskiva på en Oldsmobile Achieva

Hur att justera remspänningen Remskiva på en Oldsmobile Achieva
Oldsmobile Achieva har en säregen serpentin bälte system för att köra alla tillbehör. Bältet är bred och använder en serie räfflor som håller inriktning av remmen på samma sätt spårförsedda remskivor. En remsträckare används för att anbringa spänning till remmen och för att hålla en konstant spänning som det sträcker sig över tiden. För en Achieva, är remspännaren fjäderbelastade. Bältessträckare har en begränsad livslängd på de flesta fordon och utsätts för misslyckas. En av två saker hända - plast våren isola slits ut eller remskivan lagret misslyckas.

Instruktioner


•  Kontrollera spännaren för korrekt funktion för att fastställa orsaken till otillräcklig spänning. Sätt i en spärr in åtkomsthålet i spännarmen. Applicera spänning till spännaren är med spärr och flytta spännaren bort från remmen.

•  Ta bort remmen från spännaren samtidigt som du håller spännaren bort från remmen. Flytta fram och tillbaka spännaren känsla för någon bindning. Spännaren bör ha jämn rörelse i båda riktningarna och har en stark spänning som motverkar rörelse av spännaren.

•  Ta bort spännaren, med hjälp av en socket ta bort den singulära centrumbult. Inspektera baksidan av spännaren våren område för en sliten isolator. Snurra remskivan och lyssna efter en dålig lager i remskivan. Genom att vrida den långsamt för hand, många gånger en dålig bäring kan kännas. Ersätt den rätta delen. Om plasten bryts, slet eller borta, byt hela spännaren. Om remskivan lagret är dåligt remskivan och bäring kan bytas oberoende av varandra.

•  Byt ut spännaren, och se till att tappen på baksidan av spännaren ställer upp med hålet i blocket. Dra åt centrumbulten. Använd spärr att flytta spännaren bort från remmen, ominstallera bältet och lindra spänningen på spännaren så att den kan fungera.