Sandraktheis.com

Hur du ändrar en spännaren på en 2002 Chevy Trailblazer

Spännaren på 2002 Chevy Trailblazer är motorn remskiva på övre vänstra sidan av motorn. En spännaren enda uppgift är att dra åt och lossa drivremmen över alla andra remskivor på motorn. Den 2002 Chevy Trailblazer s spännaren är fäst motorn med tre bultar runt en bult i mitten av remskivan. Drivremmen måste tas bort innan du kan ändra spännaren.

Instruktioner


•  Öppna huven på 2002 Chevy Trailblazer och placera remskivan remover över bulten i mitten av remskivan. Dra nyckeln på trissan-remover verktyg för att säkra remskivan-remover verktyg för bulten i mitten. Vrid lilla handtaget på verktyget för att avlägsna bulten.

•  Dra drivremmen från spännaren. Ta bort de tre skruvarna från remskivan med nyckeln. Dra remskiva av motorn.

•  Placera den nya spännaren på motorn. Sätt tillbaka de tre skruvarna till den nya remskivan och dra åt dem med hjälp av nyckeln. Dra åt bulten så hårt du kan med hjälp av skiftnyckel och din hand.

•  Placera remskivan remover med muttern fortfarande i mitten av verktyget över remskivan. Placera drivremmen tillbaka på den nya sträckarremskiva och se till att drivremmen är förbunden med resten av remskivorna motor. Vrid handtaget på remskivan remover för att dra åt spännaren s bult. Dra åt muttern tills drivremmen är tät.