Sandraktheis.com

Gummi Vs. Polyuretan Body Mounts

Gummi Vs.  Polyuretan Body Mounts
Kropps fästen används för att höja kroppsramar terrängfordon för att ge ökad clearance däck. Även kropps fästen finns i gummi och polyuretan, det finns fördelar och nackdelar med varje material. Att inte känna igen dina specifika fordonsbehov kan resultera i att köpa en felaktig produkt.

Gummi


Majoriteten av off-road förmåga lastbilar och sport utility fordon är i allmänhet utrustade med OEM gummi kropps fästen, enligt Energifjädringskomponenter. Gummikropp fästen är mjukare och kan ge mer kudde än sina polyuretan motsvarigheter. Prothane Motion Control visar att gummifästen är en "bevisad kompromiss" till polyuretan fästen.

Polyuretan


Energifjädringskomponenter anges att polyuretankropps fästen, som ofta används för att ersätta fabriken gummifästen, är mer robust än gummifästen. Dessutom polyuretan fästen är bra för fordon som kräver lyft fjädring och stora däck.

Fördel


Polyuretan fästen är fördelaktiga på grund av sin hållbarhet och prestanda. Även gummifästen är mjukare, är de mer benägna att "spricka, förvränga eller krossa," varnar Energifjädringskomponenter. Polyuretan fästen är mindre benägna att ha korrosionsproblem, och de presterar bättre med tiden.