Sandraktheis.com

Hur man byter en Ford F-150 Fan Belt 1995

Hur man byter en Ford F-150 Fan Belt 1995

Byta fläktrem på 1995 Ford F-150 verkligen motsvarar förändra generatorremmen. Generatorn och fläkten dela ett bälte, och avlägsna remmen behöver lossa generatorn att lossa bältet. Fläktremmen är en tradition kilrem design och är fortfarande tillgängliga från de flesta auto delar butiker. Med detta är front mest bälte på motorn, behöver du inte ta bort några andra bälten för att få det av motorn, men du kommer att behöva arbeta bältet runt fläkten.

Instruktioner


•  Leta reda på batteriet, nära framsidan av motorrummet, och ta bort den negativa batterikabeln från den efter att lossa bulten på kabeln terminal med en skiftnyckel. Den negativa terminalen är märkt med ett stort minus (-) Symbolen på fallet med batteri för enkel identifiering.

•  Lokalisera F-150 generator, som i 1995 F-150 är på förarsidan av motorn, nära fronten. Med hjälp av en skiftnyckel, lossa justerbulten ovanpå generatorn och monteringsfästet vid botten av generatorn. Ta inte bort bultarna; avlägsna dem är inte nödvändigt för bältes borttagning.

•  Skjut fallet generatorn mot motorblocket tills bältes slacks nog för dig att ta bort den från generatorn remskiva. Skjut sedan remmen över bladen på fläkten. Det kan vara lite knepigt, men det kommer att lossna över och under bladen.

•  Montera den nya remmen, först skjuta den över och under fläktbladen, arbetar en eller två blad i taget, tills bandet är helt förbi fläkten. Placera bältet i spåren på fläkthjulet, sedan installera den över generatorn trissa.

•  Dra generatorkroppen bort från blocket tills bandet är tight. Använd en skiftnyckel för att dra åt justerbulten på toppen av generatorn, hålla remmen spänd. Dra åt monteringsbulten på undersidan av generatorn med en skiftnyckel för att säkerställa att den inte kommer att röra sig senare.

•  Installera den negativa batterikabeln terminal på den negativa batteripolen och dra åt bulten på terminalen med en skiftnyckel. Starta och provkör motorn för att säkerställa bältes utför som förväntat. Om bältes gnissel eller slirar, dra generatorn längre från blocket, vilket gör bältet hårdare. Du kanske behöver en pry bar för hävstångseffekt.