Sandraktheis.com

IPod Kommer inte svårt Stäng

IPod - i någon av dess olika former, oavsett om det är Classic, Nano, Touch eller Mini - fungerar som något av Apples mobila enheter: det körs ett specifikt operativsystem som låter dig spela musik eller filmer (eller ansluta till Internet , med iPod Touch). Liksom alla mobila enheter, har iPod ibland hårdvaru- och mjukvarufrågor som hindrar den från att fungera korrekt. Om din iPod inte kommer att stängas av, det är ett tecken på att den har ett problem - även om du oftast kan felsöka problem och få det att fungera igen.

Hård avstängning


Apple-enheter har några olika sätt att återställa och starta om. Hur du stänger av din iPod beror på vilken modell av MP3-spelare du har. För att stänga av iPod Touch, tryck och håll "Sleep / Wake" knappen på sidan i några sekunder tills det röda reglaget visas och dra stången för att stänga av enheten. På alla andra iPod-modeller, kallar Apple detta en "reset", som står i för att stänga. Du kan inte riktigt stänga en icke-Touch-modellen av iPod, men det går att sova automatiskt när den inte används för att spara på batteriet. Du kan alltid återställa en iPod dock.

Återställa iPod


På alla modeller av andra än iPod Touch iPod, är att stänga av enheten kallas en "reset" eftersom iPod levereras på igen omedelbart. Funktionaliteten existerar för att uppdatera operativsystemet i händelse av ett fel; det är inte en energisparläge. På alla iPod med ett hjul, växla hold knappen från "Off" till "On" och sedan tillbaka till "Av" och tryck sedan på "Play" och "Home" (mittknappen) knapparna tills Apple-logotypen visas på skärmen. På sjätte generationens iPod Nanos, tryck på "Sleep / Wake" -knappen och "Volym ner" i några sekunder; på sju generationens Nanos, tryck "Sleep / Wake" och "Home" under några sekunder återställa enheten.

Återställa fabriksinställningar


Om du inte kan stänga av eller återställa enheten med hjälp av specifik metod för din modell av iPod, kan det finnas ett problem med programvaran på enheten. I dessa fall kan iTunes hjälpa dig återställa operativsystemet på enheten. Dessutom, om batteriet är svagt, enheten kanske inte fungerar korrekt. Anslut din iPod till datorn med USB-kabeln och låt den ta betalt för en timme eller två. Öppna iTunes och klicka på iPod längs den övre menyraden och sedan klicka på "Sammanfattning" -fliken. Klicka på "Restore" för att ställa in enheten tillbaka till fabriksinställningarna, som vanligtvis kommer fixa några problem med att återställa eller stänga av enheten.

Fysiska problem


Eftersom återställningen och stänga funktionerna av en iPod är triggas av knapparna på telefonen, inte kunna komma åt dessa funktioner kan tyda på att vissa av knapparna inte fungerar som de ska. Om du tappat din iPod eller fick det blött, det kanske inte fungerar eller på det sätt som det brukade. Om du har återställt iPod i iTunes och du fortfarande har problem, betyder det oftast ett hårdvaruproblem. Om enheten är fortfarande under garanti och du har en Apple stödplan, överväga att ringa för att se om du kan få den utbytt; skador från spill och droppar omfattas inte av garantin, dock.