Sandraktheis.com

Orsaker till tändstift i fordon

Orsaker till tändstift i fordon
Bortsett från att ansluta ett antal betydande hål i motorns topplock, tändstift existerar främst att antända luft och bränsleblandningen i cylindrarna. Utan tändstift, skulle luftbränsleblandningen bara gå in i cylindern, pressa ner och sedan skjuta ut ur avgasventil.

Funktion och syfte


Ett tändstift är i grunden en kontrollerad kort i ditt elsystem - en lucka för el för att hoppa över. Efter att ha passerat genom tändspolen, går energi pluggen och bågar från pluggen tips till en närliggande jordband. Att båge antänder bränslet komprimeras i cylindern.

Orsaker till Specialized Tips


Platina och iridium tips inte bedriva energi bättre än de vanliga koppar tips - de är bara bättre på att inte smälta. Koppar tips måste vara mycket tjock att hålla från smältning, som sprider gnistan energi ut och minskar dess temperatur. Kraftigare exotiska metall tips är långt skinner, som koncentrerar gnistan energi till ett mindre område och gör det betydligt varmare.

Orsaker till flera Remmar


Flera markremmar - ofta marknadsförs som "plus två" eller "plus fyra" - låta gnista för att hitta den minsta motståndets väg, vilket ökar dess nettoenergiutbyte. Flera markremmar fungerar i vissa motorer, särskilt äldre som saknar de effektiva förbränningskammar mönster som moderna motorer använder. Men de multipla remmar tar också upp utrymme runt den gnista som skulle upptas av luft och bränsle. Detta bromsar förbränningen händelsen, vilket motverkar syftet med att ha en starkare gnista i första hand.