Sandraktheis.com

Saturn Manuell VÄXELLÅDA Problem

Saturn Manuell VÄXELLÅDA Problem
Saturnus skapades ursprungligen för att vara GM: s import-fighter divisionen, ett bålverk för den kommande invasionen av små asiatiska komprimerar som inte skulle äventyra de övriga divisionerna "amerikansk identitet. Jämfört med de andra märkena i GM: s line-up, har Saturnus producerat ett stort antal bilar med manuell växellåda, varav de flesta har hållits upp ganska väl genom åren. De flesta av Saturnus transmissions bekymmer kan spåras tillbaka till användarfel, i motsats till den ofta anklagade fabriks defekt.

Överföring vs. Trans


En trans skiljer sig från en transmission i det att den har en integrerad differential, medan en transmission använder ett separat, front- eller bakmonterade differential. En trans tillåter motorn att placeras mellan drivhjulen, en nödvändighet för att producera antingen mittmotor eller framhjulsdrivna bilar.

Transmissionsfel


Den 5-växlad manuell växellåda som används i de flesta Saturns är faktiskt över konstruerad för makten som motorn. De flesta överförings misslyckanden kan läggas på de tunga fötter felaktig växling, som ofta skadar transmissions interna kugghjuls synchronizers. Dessa tandade tallrikar vila mellan alla lägre uppsättningar kugghjul, och underlätta övergången från en växel till nästa. När skiftat felaktigt, tänderna på synkronisatorer börjar chip och erodera mot varandra, vilket gör det svårt eller omöjligt att antingen skift in i eller ut ur en given växel.

Underlåtenhet Symptom


På grund av den synkro designen, är tredje växeln ofta de första att gå, men någon av de tidigare två är lika troligt, beroende på hur sändningen blev misshandlad i det förflutna. Det första tecknet på synkroniserad misslyckande är svårt att engagera de redskap, varefter bär accelererar snabbt på grund av den extra ansträngning och efterföljande slipning stött. Mot slutet om dess livslängd, får överföringen inte stanna i växel alls, poppar växelreglaget i friläge under hård acceleration eller inbromsning.

Underlåtenhet Förebyggande


Vid ett tillfälle var de flesta bilar som drivs av människor som hade åtminstone en del erfarenhet med jordbruksmaskiner som traktorer och lastbilar. Men de flesta nya drivrutiner är vana bara automatiken, och kanske aldrig har lärt sig grunderna i att flytta. Det bästa sättet att förhindra överföring misslyckande är att lära sig rätt skiftande tekniker som dubbel kramade och häl-tå nedväxlingar, genomförande dem på ett konsekvent sätt.

Hydraulisk Koppling misslyckande


Saturns använder ett hydrauliskt manöversystem för att styra kopplingen, som är mycket liknar i princip ett hydrauliskt bromssystem. Foten kopplingen driver en vätskecylinder, som trycker på en matchande cylinder i kopplingen så att det lossnar. Att upprätthålla korrekta vätskenivåer i denna typ av system är avgörande för dess livslängd och funktion, så kontrollera din vätska ofta och ändra den vid de föreskrivna intervaller.