Sandraktheis.com

Hur man använder ett stativ för Sportfotografi

Stativ används när långa slutartider krävs svagt ljus eller när fotografen vill fånga rörliga linjer i bilder. Eftersom sportfotografering kräver oftast snabba slutartider för att stoppa verksamheten på bilderna, är ett stativ inte alltid nödvändigt, kan det vara till hjälp i flera situationer.

Instruktioner


•  Använd ett stativ när ljuset kräver det. Precis som i alla fotografering, om du tar bilder av en utomhus sportevenemang på natten, kan du behöva ett stativ för att undvika suddiga bilder. Detta är särskilt fallet om blixtfotografering är förbjudet vid sportevenemang eller om arenan är dåligt upplysta

•  Ställ din kamera på stativ så att du inte behöver hålla den. Även om du inte kräver ett stativ för din fotografering behov, kanske du vill överväga att använda en för komfort, särskilt om du har en tung kamera. Med ett stativ kan du luta dig tillbaka och bara trycker på avtryckaren som behövs.

•  Inrätta ett stativ med en andra kamera. Om du har en andra kamera eller en gammal kamera hemma, satte den på stativet och föra den till spelet. Fokusera den andra kameran på en fast punkt av intresse, såsom bågen eller hem plattan. Detta gör att du kan ta bilder av samma plats flera gånger och frigöra din primära kamera för andra shorts.

•  Leta efter ett stativ som rör sig horisontellt, fritt. I sportfotografering, kommer du ofta behöver följa horisontell åtgärd, såsom en outfielder jagar en fluga boll eller en kör tillbaka springa med boll. Ett stativ stabiliserar dina händer och göra det lättare att panorera med kameran.

•  Överväg att använda ett enbensstativ för sportbilder. En enbent ger samma fördelar som stabilitet till kameran som ett stativ, men bara har ett ben. Detta betyder att du måste hålla på till kameran, men ett enbensstativ är mer transportabla, vilket kan vara viktigt om du ändrar ofta platser. Dessutom kan en enbent tillåtas på vissa arenor där ett stativ inte.

Tips och varningar


  • Kontrollera alltid reglerna för stativ innan du tar en till ett idrottsevenemang. Vissa arenor, särskilt professionella idrottsplatser, inte tillåter dem.