Sandraktheis.com

Hur Byt Min 2001 Dodge Stratus Bumper

Stötfångare, som namnet antyder, att leda ett svårt liv. De är det första att bli träffad i de flesta kollisioner, och de är utformade för att böja vid nedslaget. Denna böjning är bra när det gäller att absorbera effekten, men inte så mycket när man pratar om reparationer och sprickor i färgen. Byta stötfångaren på en Stratus är ett ganska enkelt förfarande, och det finns ingen anledning att du inte kan göra det i din uppfart. Måla den nya stötfångaren är dock en uppgift som du sannolikt kommer att vilja ha gjort av en professionell innan du installerar den.

Instruktioner


•  Ta bort strålkastare församling för att komma åt stötfångarens skruvar bakom den. Börja med att poppa upp de fyra plaststiften i toppen av stötfångarhöljet, under huven. Detta gör att stötfångarhöljet att böja lite så att du kan få strålkastarna ut. Ta bort de två vertikala bultarna under strålkastarhuset, och dra något utåt på huset. Nå bakom huset, och dra stiftet bakom den; Dra utåt på huset, och koppla det kabelnät från lamporna i huset.

•  Ta bort stötfångarhöljet bultarna bakom strålkastarhuset och skruvarna i hjul-brunnar som håller fast stötfångarhöljet till kvartspanelerna. Dra försiktigt den främre stötfångaren från bilen. Om det verkar fastnat, titta runt botten av stötfångaren; vissa modeller, som är utrustade med den svarta "läppen" under stötfångaren, kan ha extra skruvarna som håller stötfångaren till chassit.

•  Installera den nya stötfångaren i omvänd ordning. Skjut den nya stötfångaren på, och installera de nedre skruvarna, om något. Installera fender skruvarna i hjulbrunnar och bakom strålkastarna, och sedan ansluta kablage till strålkastare församlingarna. Skjut strålkastare församlingarna på plats, och installera de vertikala strålkastare bultarna. Skjut de vertikala stiften ner i det övre mitten av stötfångaren, strax bakom gallret.