Sandraktheis.com

Hur du tar Infraröd bilder med en DSLR kamera

Hur du tar Infraröd bilder med en DSLR kamera
Även om nästan alla digitalkameror är kapabla att spela in det nära infraröda spektrumet, är de flesta kameror utrustade med ett filter på CCD chip som blockerar infrarött ljus. För att ta IR foton med en DSLR-kamera, bör detta filter tas bort. Om du inte vill att permanent ändra din DSLR, är det möjligt att använda en IR lins filter för att blockera allt ljus med undantag för det nära infraröda spektrumet. Dina exponeringstider ökat kraftigt, dock så du behöver ett stativ för att stabilisera kameran.

Instruktioner


•  Bifoga en infraröd filter på kameralinsen. Ett populärt val är standard R72 IR-filter. Du måste komponera ditt skott genom sökaren i stället kamerans LCD-skärm, eftersom de flesta synligt ljus kommer att blockeras.

•  Bifoga ditt DSLR till stativ och komponera ditt skott. Öppna kamerans bländare till den bredaste inställningen och välj lämplig slutartid. Beroende på styrkan av solljuset, kan din slutarhastigheten vara någonstans från 1/30 av en sekund till en sekund.

•  Fokusera kameran på infraröda specifikationer. De flesta linser har en speciell IR märke som är något vid sidan av den vanliga fokusmärket. Detta justerar objektivet fokus att redovisa längre infraröd våglängd. Rådgör med din lins manual för mer information.

•  Ta bilden. Beroende på vilken typ av infraröd filter som används, kan du behöva utföra några mindre efterbearbetning av bilden för att få det som du vill ha.

Tips och varningar


  • Se till att du inte flyttar kameran under den långa exponeringstiden. Det kommer att göra bilden suddig.
  • Som en allmän regel, inte sikta din kameralinsen direkt mot solen, med eller utan IR-filter på plats. Detta kan skada kamerans känsliga CCD-chip.