Sandraktheis.com

Hur Maila en Compact Disc

Hur Maila en Compact Disc
Cd-skivor, även känd som CD-skivor, används ofta för att lagra data som musik- eller datorprogram. CD-skivor kan hålla en stor mängd data, men är tunna och kan gå sönder lätt om inte hanteras korrekt. Mailing en CD kräver särskilda överväganden. När det är på posten, kan en felaktigt förpackad CD skadas på grund av omild behandling av postanställda. Om din cd är förpackad på rätt sätt, är det osannolikt att skadas och kommer fram till sin destination säkert.

Instruktioner


•  Placera CD-skivan i ett vadderat kuvert, om du bara posta ett. En liten vadderat kuvert ger tillräckligt skydd och dämpning för CD.

•  Sätt CD-skivor till en korrugerad kartong om du måste maila flera CD-skivor. Använd en låda som är något större än CD-skivor. Om du använder en gammal låda som är böjd, använd en ny låda i stället.

•  Placera CD-skivor i rutan och fyll den med förpackningsmaterial. Tidnings kan användas, liksom Styrofoam eller bubbelplast. Applicera klart förpackningstejp till varje söm på lådan.

•  Skriv adressen på toppen av lådan eller framsidan av kuvertet med en svart markering. Använd stora bokstäver för att göra adressen lättare att läsa. Sätt din returadress i det övre vänstra hörnet av adressområdet.

•  Ta de förpackade skivor till postkontoret. Betala för försäkring, om så önskas, välj sedan en leveransmetod. Ditt paket fattas av postanställd för sjöfarten.