Sandraktheis.com

Symtom på Slitna Shocks

De stötdämpare i bilen, annars känd som stötar, är en intergral del av bilens fjädringssystem. Högkvalitativa chocker ger dig en mjuk gång när du är ute och reser på vägen, men det är inte deras enda funktion. Det finns flera symptom att titta efter om din misstänker att dina chocker är dålig kvalitet, slitna eller skadade.

Rough Ride


Om dina chocker inte fungerar, kommer din bil inte ge dig en mycket mjuk körning. Räkna med att känna stötar, klumpar och allmän ryckighet som din bil färdas ner någon väg som är mindre än smidigt banade. Potthål kommer att känna betydligt sämre än de gör i ett fordon med bra stötdämpare.

Problem med styrningen


Eftersom ditt fjädringssystem är ansluten till din styrning, kan en bil med dåliga chocker inte styra ordentligt. Enligt AA1Car, kan du känna "överdriven respons genom styrlänkaget," om du kör en bil som har dåliga stötar.

Bil misslyckas Bounce Test


Bounce eller rocka din bil stötfångaren upp och ner. Om bilen fortsätter att studsa mer än en eller två gånger efter att du vaggar stötfångaren, dina chocker behöver antagligen bytas ut.

Höjd


Slitna fjädring kan orsaka en sida eller ände av fordonet till sag. Mät höjden av fordonet vid alla fyra hörnen. Om du märker en signifikant skillnad (en tum eller mer) mellan den ena sidan av fordonet och den andra, är chansen att chocken behöver bytas.