Sandraktheis.com

Hur får jag Felsökningskoder för 1994 Dodge Caravan?

Hur får jag Felsökningskoder för 1994 Dodge Caravan?
När "Check Engine" eller underhålls tänds i bilens instrumentbrädan, du vet att du har problem. Datorn lagrar felkoder när de inträffar och skickar en indikator på instrumentpanelen så att du vet vad som händer. Hämta dessa koder, och ta reda på vad de betyder, hjälper dig spåra källan till felet. Pulling koder för en 1994 Dodge Caravan är enkel. Dodge är en Chrysler produkt, så dessa metoder fungerar för alla äldre Chrysler fordon.

Instruktioner


•  Leta reda på "Check Engine" light på din instrumentpanelen, eftersom det är där felsökningskoder kommer från.

•  Vrid tändningsnyckeln till "On" position utan veva motorn. Vrid nyckeln på och av i snabb följd (på, av, på, av, på), slutar med nyckeln på. Dra inte runt motorn. Om du av misstag gör, börjar sekvensen igen.

•  Skriv ner hur många gånger "check engine" blinkar. Det kommer att pulsera flera gånger för att indikera den första siffran i koden och sedan pausa och blixt igen, denna gång för att ange den andra siffran. Till exempel kommer Kod 23 blinka här sättet: flash, flash, pausa, flash, flash, flash.

•  Kolla under strecket för det löpande bandet Diagnostic Link, en 12-port elektriska terminalen. Vrid nyckeln i "On" läge, anslut sedan hamnar "A" och "B" Klicka på länken i "Referenser" för ett diagram över ALDL. Detta kör diagnostiksekvensen också, med felkoder blinkande från "Check Engine" light.

Tips och varningar


  • Kod 55 indikerar slutet av den diagnostiska sekvensen.
  • En lös eller saknas gas cap kommer att orsaka "Check Engine" light att blossa upp.