Sandraktheis.com

Hur skicka och ta emot fax på din mobiltelefon

Hur skicka och ta emot fax på din mobiltelefon
Under 2010 är mobiltelefoner inte bara används för att ringa. Du kan använda dem för att skicka textmeddelanden, e-post och även videor. Om du har en e-to-fax service och en kamera på telefonen, kan du även använda den för att skicka och ta emot fax. På så sätt kan du få jobbet gjort oavsett om du är på kontoret eller inte.

Instruktioner


•  Köp digital-kamera-scanning programvara. Två program som du kan använda är ScanR och Qipit. ScanR är gratis, och med 2010, och Qipit kostar $ 4,99 för varje 10 ark.

•  Ladda ner och installera programmet till din mobiltelefon. Du kommer att få nedladdningslänk när du har betalat för programmet. Använda telefonens webbläsare, ladda ner programmet till telefonen och installera det genom att dubbelklicka på filen.

•  Gå tillbaka till din "Meny" och klicka sedan på "Camera". Placera dokumentet som du vill faxa på en plan yta och ta ett fotografi av den. Spara bilden som en JPEG.

•  Gå till "Meny" på telefonen och klicka på "Program" och öppna upp skanningsprogrammet. Gå till "File" och "Öppna" och välj JPEG bild som du skapat. Välj "Scan" -knappen i verktygsfältet och det kommer att göra filen till en genomsökning.

•  Registrera med en tjänst som gör att du kan skicka fax med din e-post. Några som du kan prova att använda är eFax, MyFax och Faxtiva. Från och med 2010, dessa kostnads ​​tjänster kostar mellan $ 9,95 och $ 20, och de kommer med 30-dagars prövningar.

•  Gå till din "Meny" på din telefon och välj "Skicka" programmet. Skapa ett nytt e-postmeddelande och bifoga JPEG scan som du tidigare skapat. I "Till" -fältet, skriv in det telefonnummer där du vill faxa dokumentet, följt av den e-postadress som du får av din fax. Skicka e-post som vanligt, och din tjänst kommer att bearbeta det och skicka det till faxen.

•  Ge personen skicka faxet till dig faxnumret som du fått från din tjänst. Du kommer att få faxet som en bilaga.

•  Gå till "Meny" på telefonen och klicka på "E-post". Öppna upp e-post och ladda ned bilagan till telefonen. Dubbelklicka på filen, och du kommer att se ditt fax.