Sandraktheis.com

Hur man kan förbättra den körsträcka på en Acura MDX

Infördes 2001 Acura MDX är på lyxiga slutet av SUV-marknaden. Efter en fullständig omgestalt 2007 7-sitsig, är all-wheel-drive fordon nu mycket mindre än det var innan. Enligt FuelEconomy.gov MDX får 17 mpg i staden och 23 på motorvägen. Det var nyligen rankade 4: ai sin kategori för bränsleeffektivitet bu Autos.com. Följ några enkla tips och dessa siffror kan förbättras.

Instruktioner


•  MDX finns i både manuell och automatisk och du kommer att få bättre bränsleekonomi genom att välja den automatiska alternativet som förändringar motor redskap för dig i precis rätt tid. Om du går för den manuella driv, växla smidigt. Revving motorn överdrivet kommer innebära påfrestningar på motorn så att du måste använda mer bränsle.

•  Om möjligt bygga upp hastigheten när du närmar dig en kulle så att du kan gå upp den på en konstant hastighet. Bo i en lägre växel tills du har gjort det till toppen, eftersom den överdrivna revving som kommer att krävas för att byta till en högre växel med bibehållen tillräcklig hastighet för att komma upp för backen kommer anstränga motorn.

•  Hastighet och bränsleekonomi går inte ihop. Enligt bettermileage.org, kommer att köra vid 80 mph använder dubbelt så mycket bränsle som kör i 30 mph. De flesta bilar kommer kryssning på runt 50mph och tester visar att du får den bästa bränsle körsträcka vid den hastigheten.

•  Håll bilen välskött. Kontrollera regelbundet motor för smuts och olja i filtren och bälten för tautness. Se till att däcken hålls på rätt tryck. Få regelbundet underhåll som rekommenderas av din bruksanvisning.