Sandraktheis.com

iPhone Vs. Microsoft

iPhone Vs.  Microsoft
Smartphones är en typ av telefon i en klass för sig, och Apple iPhone har satt den högsta standarder för denna klass ända sedan 2007. Microsoft, som är mycket sent till Smartphone spelet, spelar fortfarande ikapp med sina nyaste versioner. Båda är värdiga telefoner med fantastisk kapacitet. Kommer de någonsin att bli en jämn match är en bra fråga.

IPhone
iPhone och iPod
Apples iPhone är i en klass för mobiltelefonteknik som kallas Smartphone. Den 9 januari 2007 Apple lugnade alla ryktet fabriker med den första tillkännagivandet av den förestående iPhone. IPhone släpptes den 29 juni 2007 först i USA och i hela världen en månad senare. Uppföljningen till iPhone, iPhone 3G kom ut 11 juli, 2008 och nästan ett år senare, den iPhone3GS i juli och augusti 2009 i hela världen.

Egenskaper
Äpple
IPhone har iPhone OS 3.0, baserat på den berömda Mac OS X Darwin Foundation OS. IPhone 3G och 3GS har mycket snabbare datahastigheter, bättre Internet-anslutning och kan "dela" anslutningen nästan var som helst. I september 2009 har iPhone "App Store" enligt uppgift över 85.000 program som är ned-belastningsbara, gratis eller för ett pris. Den 3GS har bättre VGA-video, och kan redigeras och delas in i själva telefonen, och har Klipp ut, kopiera och klistra in-funktionen, till skillnad från andra telefoner.

Överväganden
App Store
Oförmågan att köra fler än ett program åt gången är ett problem. Det finns också mycket kritik eftersom iPhone-ägare måste använda AT & T: s tjänst, och under den senaste tiden, har tjänsten varit hackig i bästa fall, med något sätt att byta leverantör. Fullt utnyttjande av iPhone funktioner kräver inköp i iTunes-paketet, och JD Power & Associates gav iPhone betyget två stjärnor för att ha en så kort batteritid.

Microsoft
Windows Mobile-telefon
Microsofts Windows Mobile Smartphone operativsystem, baserad på Windows CE och släpptes ursprungligen som operativsystem Pocket PC, först släpptes som Windows Mobile, ägde rum den 23 juni 2003. Det släpptes med fyra upplagor, två för Pocket PC, en för Smartphone och en för Pocket PC Phone Edition, baserad på Windows CE 4.20. Sedan dess finns det uppdateringar, inklusive den senaste, Windows Mobile 6.5. Den nyaste versionen kommer med en syster frisättning av en "app store" kallas "Windows Mobile Marketplace."

Egenskaper
Microsoft fel
Windows Mobile OS har kraften och förmågan hos Microsoft Windows desktop operativsystem. Deras senaste release, Windows Mobile 6.5 är utrustad med den nya webbläsaren Internet Explorer för Mobile kallas "IE6 On 6." Vissa Windows Mobile-telefoner har 3G-kapacitet, vilket möjliggör snabbare nedladdningshastigheter och dataöverföringar. Den 6,5-versionen innehåller också "The Cloud", som möjliggör stöd-up av data via plattformsoberoende computing. Om du förlorar din telefon, så länge du har säkerhetskopierat dina data, kommer du alltid att ha tillgång till den.

Överväganden
Mobiltelefon
Windows Marketplace for Mobile har inte många applikationer tillgängliga. De som finns måste använda samma språk som landet ska ha tillgång till dem. Till exempel, det finns bara två applikationer tillgängliga för Windows Mobile-användare i Finland. De flesta Windows Mobile-telefoner inkluderar Microsoft ActiveSync-funktionen. Enligt WebProNews.com, det är en blindgångare och "misslyckas 10 av 10 gånger."