Sandraktheis.com

Skillnad mellan vanlig GPS & Marine GPS

Skillnad mellan vanlig GPS & Marine GPS
En GPS (Global Positioning System) är ett verktyg som används av friluftsentusiaster och allmänheten för olika ändamål. En GPS kan precisera exakt platser och guidar dig till en viss destination. Det finns flera olika typer av GPS-enheter baserade på den avsedda användningen, inklusive en vanlig GPS och marin GPS.

Signifikans


Både vanliga och marin GPS-enheter ger platser och kartor på en skärm, och båda kan användas som nödutrustning om du blir vilse.

Typer


Det finns handhållna och monterade GPS-enheter för vanliga och marina applikationer. Handhållna enheter används vanligtvis i rörelse under aktiviteter som vandring och löpning, medan monterade GPS-enheter är vanligt förekommande i fordon och båtar.

Egenskaper


Regelbundna GPS-enheter erbjuder flera funktioner, inklusive kartläggning, ruttspårning och waypoints. Marin GPS-enheter erbjuder även kartläggning och waypoints utan också har ett ekolod alternativ.

Fördelar


Kartorna för regelbundna och marina GPS-enheter hjälpa navigera ett fordon obekant område. Dessutom marin GPS-enheter är vattentäta och kan hjälpa till att upptäcka stenar och andra hinder i vattnet.

Överväganden


Om du är intresserad av en GPS för en båt eller fiske, överväga en handhållen marin GPS som du också kan använda medan vandring eller i ett fordon.