Sandraktheis.com

Hur man tar bort Paint Spots från bilen

Måla fläckar kan förstöra utseendet på din bil. Vad är värst är att skada bilens avslut försöker bli av med dessa fula färgfläckar. Det finns några enkla saker du kan göra för att ta bort färgfläckar från din bil som inte kommer att förstöra bilens finish och är mycket billigt.

Instruktioner


•  Om du målar runt bilen och små bitar av färg lyckas landa på din bil är det första du bör göra är att få en fuktig trasa eller svamp och torka bort färgen på bilen innan den har en chans att torka.

Om färgfläckar är torra och har varit där ett tag oroa dig inte, även om det är mycket lättare att ta bort färg medan den fortfarande är våt, är det inte särskilt svårt att ta bort torr färg från bilen.

•  Det första du vill göra är att se till att bilen är i ett svalt välventilerat område där det inte finns någon direkt solljus på den.

•  Nästa bör du försöka räkna ut om färgen fläckar är på din bil är gjorda av vattenbaserad färg eller lackfärg. Om du inte är säker på vilken typ av färg färgfläckar är gjorda av då antar att de är vattenbaserade färgfläckar.

•  Med vattenbaserad färg du vill ta en våt trasa eller handduk och placera den över färgfläckar. Eftersom vattenbaserade färger löser sig i vatten, kommer våt trasa mjuka färgen upp vilket gör det mycket lättare att ta bort från bilen utan att göra någon skada ytbehandlingen.

Låt våt trasa sitta på färgfläckar för några timmar. Kontrollera på duken jämna mellanrum för att se om det börjar torka ut, om trasan torkar utgjuta mer vatten på den.

När färgen har absorberat vattnet färgfläckar kommer att lossna i bilen med enkla torka av en torr handduk.

•  Om färgfläckar inte absorbera vatten alls då färgen är antingen emalj baserad eller oljebaserad. Lyckligtvis avlägsna olja baserad färg kräver samma förfarande som emalj baserad färg.

•  Återigen behöver du en handduk eller en trasa och den här gången behöver du thinner eller lacknafta. Ta handduken och dränk den i antingen lacknafta eller thinner.

•  Nu tar dränkts handduk och försiktigt gnugga ytterkanterna av färgfläckar arbetar din väg till centrum i en cirkelrörelse.

•  När färgen börjar komma av torka bort överflödigt färg eller droppar med en ren och torr trasa.

Tips och varningar


  • Den tid som behövs för att helt ta bort alla färgfläckar varierar beroende på antalet fläckar och den faktiska storleken på varje färg fläck.
  • Försök att inte gnugga färgen plats för hårt med thinner indränkt handduk för att undvika skador på bilen avslut.