Hur man bygger ett CB Förstärkare

Hur man bygger ett CB Förstärkare
Citizenâ € ™ s band (CB) förstärkare används för att öka kraften i CB-sändare, som används i tvåvägs personlig kommunikation. CB förstärkare är typiskt för linjär konfiguration, vilket innebär att ingångsspänningen står i proportion till det utgångskretsen kretsspänning. Om du upplever problem med att överföra din CB-signal, är en CB förstärkare en effektiv väg för att lägga ström till din signal och utöka utbudet och styrka sändning. Montering av CB förstärkaren krävs en rudimentär förståelse för kommunikationselektronik och vissa grundläggande lödning skicklighet.

Instruktioner


•  Källa dina delar. Du kan göra detta på två sätt. Köpa dem separat eller köpa dem som en del av ett kit. Fördelen med att använda ett kit är att alla delar är kompatibla och gjorde mått.

• 


Rör aldrig spets lödkolven när den är på.
Rengör din lödkolv innan lödning. Eftersom detta är en linjär förstärkare, kommer den inte att fungera om kretsen är exakt monterad och fria från lod skräp. Använd en våt svamp för att avlägsna eventuella rester löda bildar spetsen, eller ännu bättre använd en ny spets. Torka spetsen med en bomullstrasa och slå järnet på att värma upp. Itâ € ™ s viktigt att inte använda för stark ett järn eftersom detta kan generera överskottsvärme på komponenterna.

• 


De anslutningsstift sticker ut genom öglan så att du kan ansluta dem.
Studera kopplingsschemat. Detta illustrerar layout och bildandet av kretsen. Dig förtrogen med placeringen av varje komponent på kretskortet. Använd en uppsättning färgpennor att färgkoda de fysiska komponenterna med sin placering på tavlan.

•  Montera kretsen. Placera torn styrelsen sidan uppåt. Slot varje komponent i tornet, med hjälp av din färg-kod för referens. Börja med transistorerna, sedan dioder, kondensatorer, säkringar, reläspolar och slutligen strömförsörjningen. Skjut varje del i tornet så att kontaktstiften sticker ut genom till basen.

•  Studera kopplingsschemat. Detta illustrerar layout och bildandet av kretsen. Dig förtrogen med placeringen av varje komponent på kretskortet. Använd en uppsättning färgpennor att färgkoda de fysiska komponenterna med sin placering på tavlan.

•  Rengör din lödkolv. Eftersom detta är en linjär förstärkare, kommer den inte att fungera om kretsen är exakt monterad och fria från lod skräp. Använd en våt svamp för att avlägsna eventuella rester löda bildar spetsen, eller ännu bättre använd en ny spets. Torka spetsen med en bomullstrasa och slå järnet på att värma upp. Itâ € ™ s viktigt att inte använda för stark ett järn eftersom detta kan generera överskottsvärme på komponenterna.

•  Montera kretsen. Placera torn styrelsen sidan uppåt. Slot varje komponent i tornet, med hjälp av din färg-kod för referens. Börja med transistorerna, sedan dioder, kondensatorer, säkringar, reläspolar och slutligen strömförsörjningen. Skjut varje del i tornet så att kontaktstiften sticker ut genom till basen.

•  Placera torn styrelsen sidan nedåt. Böj kontaktstiften så att de ligger platt mot metallspår remsan. Doppa lödkolv tips på något lod. Låt det delvis smälta till spetsen. Tryck spetsen mot kontaktstiften och tryck stiften mot metallspår på basen av tornet kortet. Detta fixerar kontaktstiftet till det ledande metallspår, som förbinder komponenterna.

•  Montera färdig kretskort inuti chassihölje. Skruva den ordentligt i basen av chassit med en stjärnskruvmejsel.

•  Ladda strömförsörjningen. Den IEC eluttaget typiskt chassi monterat. Om chassit är inte förborrade, använd en dremel för att skära ut ett fyrkantigt hål stort nog för just din IEC strömförsörjning för att passa in. Använd en vanlig borrmaskin med 1/8-tums borr för att skapa monteringshål för skruvarna. Om du använder en oregelbundet storlek IEC strömförsörjning, kan skruven storlek som krävs varierar. Skruva IEC eluttaget i det fyrkantiga hålet. Löd IEC strömförsörjning röda kabeln till den positiva öglan på revolver ombord. Löd jordledningen till den negativa öglan på revolver ombord.

•  Skruv locket på chassihölje på chassit basen.articles connexes