Sandraktheis.com

Miles per gallon i en 1995 Oldsmobile Ciera

Mekaniskt identisk med Buick Century, kanske Chevy Celebrity och Pontiac 6000, den Cutlass Ciera s A-Body plattform rimligen betraktas GM: s svar på Chryslers framgångsrika K-Car. Medan en barnstormer av någons standarder, rankas det konsekvent högt på JD Powers lista och kom med en valfri 4,3-liters diesel fram till 1986, vilket är intressant med A-Body standarder.

Miles per gallon


Den Ciera och dess A-Body bröder kom med en av två motorer för 1995. 3,1-liters V-6 erbjuds 160 hästkrafter och förde med sig en EPA rating på 17 stad och 26 highway mpg. GM: s corporate 2,2-liters fyrcylindrig, 120 hästkrafter var det mest ekonomiska alternativet, erbjuder en icke-obetydlig vinst på 5 mpg stad och 2 mpg highway. Det är förmodligen värt med tanke på att ingen är riktigt säker på hur många miles en 2,2-liters skulle få till tanken, eftersom dess anemisk hästkrafter skulle sätta de flesta förare att sova bra innan bilen fick slut på gas.

Jämförelser


Alla A-Body bilar fick ungefär samma bränsle körsträcka, även om jämförbara Chevy Cavalier Wagon erbjuds ungefär en mpg bättre i staden. I motsats till EPA rating, förarrapporter satte A-organet vid 24 stad och 32 highway mpg. Chrysler K-bilar som New Yorker inte klarar sig lika bra när de är utrustade med tillval V-6; EPA priser dem vid 16 stad och 24 highway, medan förarna sätta K-bil på 18 till 26 miles per gallon stad och motorväg.