Sandraktheis.com

Hur Byt ventilkåpa Packning i en Nissan Altima

Om du äger en Nissan Altima, vet du att det ger sedan känner med förlust av makt. Denna effekt kan utnyttjas genom att öva förebyggande underhållsåtgärder som byte av ventilkåpan packningen när du har kört 100.000 miles. Denna förebyggande underhåll kan hjälpa till att hålla din Nissan Altima utför på toppnivå.

Instruktioner


•  Förbered dig på att utföra underhåll på din Nissan Altima. Köp ditt material från din lokala bildelar butik. Denna process kräver inte att delar specifika till Nissan Altima används. När du har köpt delarna, låt din motorn svalna och höja huven.

•  Koppla bort batteripolen. Ta bort höger sidoventilations skärmens överkant förlängning. Koppla tändspolen med effekttransistor och dess ledningar och fästen.

•  Ta bort tändkablarna, ventiltäck bultar och ventilkåpan. Koppla de elektriska anslutningar från insugningsröret runner kontroll ställdon. Lösgör manöverdonet kvarhållande skruvarna. Koppla loss vänster spole ledningar och tändkablarna.

•  Ta den uppvärmda positiva vevhusventilationen (PCV) ventilen. Ta bort lambdasensorn plugg och differenstryck Feedback EGR (DPFE) sensor. Koppla tändspolen med effekttransistor och dess ledningar och fäste. Ta ventilkåpan bultar, ventilkåpan och den gamla ventilkåpan packning. Rengör ventilkåpan sittgrupp med bilmotor renare, och placera den nya packningen i packningen sittgrupp.

•  Byt ut delarna som togs bort och kopplas bort genom att vända stegen. Byt ventilkåpan packningen och dra åt bultarna, i tur och ordning, se till att inte för hårt. Sätt tillbaka tändspolen med effekttransistor och dess ledningar och fäste, den uppvärmda positiva vevhusventilationen (PCV) ventilen, den uppvärmda syresensor plugg och differenstryck Feedback EGR (DPFE) sensor.

•  Kontrollera olje pinne för att bestämma oljenivån och fyll oljebehållaren för att se till att bilen har tillräckligt med olja i den. Starta bilen och låt den gå på tomgång ett tag. Underhållet är klar på din Nissan Altima.