Sandraktheis.com

Vanliga Car Oljud

Vi litar på våra fordon för att få oss att jobba, få våra barn till sina olika verksamheter, springa ärenden och ta oss på semester. Så när vi plötsligt börja höra ett ljud som kan signalera dyra bilreparationer räkningar eller ens behovet av att köpa en annan bil, vi är förståe bekymrade. Här är några tips som hjälper dig svara på frågan: "Vad är det för ljud?"

Under huven


Vinande ljud är oftast orsakas av en defekt generator eller servopumpen. Gnisslande ljud hörs vid uppstart är oftast resultatet av en lös drivrem som driver bilens tillbehör. Knackar ljud indikerar mer allvarliga problem, och är oftast hänföras till svår motor eller drivlina skador.

I Back


Det enda ljud du hör bakifrån är en knackning eller gnisslande ljud som indikerar ett problem med den bakre fjädring (stötar eller stöttor).

Enligt Bil


Den vanligaste buller från under ett fordon är ett metalliskt skrikande eller skrapning ljud som indikerar slitna bromskomponenter. Ibland kan en lågfrekvent surr eller muller får höras som blir starkare när du vrider hörn; Detta indikerar en hjullager misslyckande. En skrammel ljud under acceleration kan vara ett tecken på slitna universella eller drivknutar. En lös avgasröret kommer också att skapa ett skrammel buller.

Inne i bilen


Bara om alla ljud från inne i bilen är bara irriterande och är nästan aldrig allvarligt. De flesta inne ljud kan hänföras till förlora trim panel.

Olägenhet eller Fara?


Alla de farhågor som nämns ovan - med undantag för de inre ljud - bör utredas av en utbildad mekaniker så snart som möjligt. Många av dessa problem kan leda till en farlig fordons fel.