Sandraktheis.com

Hur man byter tändstift på en 1999 Ford Expedition

En av de primära nycklarna för att hålla din 1999 Ford Expedition körs i toppform är att genomföra regelbundet underhåll. Efter ett regelbundet schema av optimeringar och vätske ersättare kommer att hålla ditt fordon i drift under en längre tid. En av de mest kritiska områdena bil underhåll är regelbunden tändstiftsbyte. En skadad eller bränd tändstift kan leda till dålig gas körsträcka, en grov igång motor och flera andra problem.

Instruktioner


Hur man byter tändstift på din 1999 Ford Expedition


•  Leta tändspolarna under inloppsrör i 4,6 liters V-8 motor. På din 1999 Ford Expedition, kommer det att vara nära toppen, med fyra på varje sida, om du tittar på motorn framifrån. Markera varje spole att minnas där varje går. När du tar bort spolarna, hittar du tändstiften där tändspolarna var sittande.

•  Med hjälp av skiftnyckel, ta bort tändstiften från motorblocket. Om tändstiften ger något motstånd, spraya runt kontakten med WD-40 för att lossa den. Vänd inte för hårt eller du kan knäcka kontakten.

•  Ställ gapet på varje nytt tändstift använder kontakten gapper. Du hittar den exakta gapstorleken för 1999 Ford Expedition i din instruktionsbok. På 4,6 liters V-8 motor, kommer gapstorleken vara 0,059. När du har ställt in luckorna, installera varje tändstift i motorblocket med hjälp av din tändstiftsnyckel. Ta inte åt pluggarna.

•  Byt tändspolarna över varje tändstift och säker. Kontrollera att allt är på plats igen.

Tips och varningar


  • Om du har problem med att få tändstiftet att sitta kvar i skiftnyckel, använd en lång sektion av gummi trädgårdsslang. Placera den icke gängade änden av pluggen i slangen och få pluggen sitter i motorblocket. När den sitter, ta bort slangen och färdigt åtdragning med en plugg nyckel.