Sandraktheis.com

Hur att överföra bilder från en Sony DSC T5 till en dator

Hur att överföra bilder från en Sony DSC T5 till en dator
Sony DSC-T5 är en 5,1-megapixelkamera. Du kan ta massor av högkvalitativa bilder med DSC-T5, och sedan överföra dem till datorn. När bilderna överförs till datorn, kan du skriva ut dem eller dela dem med dina vänner och familj. DSC-T5 är kompatibel med alla versioner av Windows och Macintosh. Dock är det förfarande för att överföra bilder lite annorlunda mellan systemen.

Instruktioner


Windows Dator


•  Sätt i Sonys installationsskivan i CD-ROM-enhet, om du använder Windows 98, ME eller 2000. Om du använder Windows XP eller senare, är det inte nödvändigt att installera USB-drivrutinerna. Dubbelklicka på "Den här datorn", välj din cd-läsaren sedan "Picture Package". Detta startar installationsprocessen. Följ anvisningarna som visas på skärmen för att installera USB-drivrutinerna.

•  Se till att kameran är påslagen. Vänd omkopplaren åt vänster, för att markera "Play" symbolen. Om batteriet är svagt, ansluta strömadaptern till kameran och vägguttaget för att ge ström medan överföring av bild.

•  Anslut den stora änden av USB-kabeln till din Sony DSC-T5. På den stora änden av kabeln, hittar du en liten switch. Vänd på omkopplaren på "Camera".

•  Markera "Kopiera bilder" och klicka "OK" om överföringen guiden visas. Markera kryssrutan bredvid de bilder du vill överföra. Klicka på "Nästa" för att fortsätta. Välj den mapp du vill lägga till bilder till, och klicka sedan på "Nästa" och finish.

•  Klicka på "Den här datorn" om överföringen guiden inte visas. Klicka på "Flyttbar disk" och välj "DCIM". Ange mappen för att visa dina bilder. Markera bilderna med din markör, och sedan dra dem till skrivbordet eller till den mapp du vill placera dem i. Du kan också högerklicka och välj "Kopiera" och sedan klistra in dem i den specifika mappen.

•  Klicka på USB-ikonen i Aktivitetsfältet (nedre högra delen av skärmen). Klicka på "Ta bort" eller "Stop". Vänta tills systemet säger till dig att koppla bort enheten och dra ur USB-kabeln från datorn.

Mac-dator


•  Anslut den stora änden av USB-kabeln till din DSC-T5. Vänd på omkopplaren på "Camera".

•  Vänd på strömbrytaren på kameran till "Play". Anslut den lilla änden av USB-kabeln till din Mac-dator. Efter några sekunder visas "DCIM" ikonen på skärmen.

•  Öppna "DCIM" ikonen. Ange den mapp där dina bilder sparas. Dra-och-släpp bildfilerna till din hårddisk ikon. Dra "DCIM" ikonen till papperskorgen bin. Koppla ur USB-kabeln.