Hur kan jag lägga mer Hästkrafter till Mitt 2005 Mustang?

Ford Mustang har varit ett bestående och populär bil över sin produktionskörning. Det har också gjorts med en mängd olika motorkonfigurationer, beroende på hur mycket pengar köparen ville spendera. År 2005 var den Mustang tillgängliga med V6 eller V8. Ägare ändrar ofta båda dessa motormodeller för mer kraft och prestanda. Ägare kan välja från en mängd olika alternativ för en mängd olika budgetar.

Instruktioner


•  Swap aktie remskivor för mindre eftermarknads remskivor. På ett lager 2005 Mustang remskivorna som driver komponenter såsom kylarfläkten, vattenpumpen och servostyrning rob kraft från motorn på grund av deras stora storlekar. Byta remskivor med mindre, lättare och kära minskar dra på delarna och frigör dold makt. De mindre remskivor är enkla att installera. Helt enkelt skruva isär aktie remskivor och installera de nya tillsammans med lämplig storlek mindre serpentin bälte för en omedelbar uppgradering.

•  Byt ut aktie luften låda med en kall luftintaget (CAI). Beståndet luft box är relativt restriktiv. En CAI, å andra sidan, består av fritt flytande slang och en större kon-filter som ger tätare, kallare luft till motorn, vilket är bra för makt. För att installera en CAI, skruva isär beståndet luftlådan från motorrummet, där den ansluter till motornA € ™ s intag. Installera den nya intag, positionera filter, där det kommer att erhålla rikligt med kall luft. Anslut alla sensorer och vakuumledningar som gick till luftboxen till nya intaget.

•  Installera rörformiga rubriker. Detta kommer att arbeta med V6-motor samt V8-drivna Mustang. De avgasgrenrör är de delar som är fastskruvade till cheferna och har ansvar för att få förbrukade avgaser in i avgaserna och ut ur bilen. De moder grenrör är grov gjutna och har små passager, vilka båda avbryter jämnt luftflöde. Tubular rubriker har jämnare innerväggar och större passager, så luftflödet är mycket bättre. För att installera rörformiga rubriker, först ta bort lager grenrör och sedan skruva rubrikerna på i deras ställe.

•  Byt lager avgaserna med en större diameter, prestanda avgassystem. Detta är en bra match för rubriker. De lager Mustang avgassystem är utformade för att vara tyst och inte nödvändigtvis med direkt prestanda i åtanke. En fri-avgasflöde och ljuddämpare kommer att ha större rör och gör det möjligt för motorn att arbeta mer effektivt och göra mer makt. Installation av ett prestationsavgas kräver vanligtvis en hiss samt särskild skärning, bockning och svetsutrustning. Du kan också köpa en off-the-shelf avgaserna från ett av de företag som gör Mustang prestanda delar.

•  Konvertera motorn till påtvingad induktion. Överladdning och turboladdning förlita sig på en kompressor, monterad på avgas för den senare och intaget för fd, att tvinga ytterligare luft till motorn för en dramatisk kraftförstärkning. Detta är en relativt komplicerad omvandling, är dock att varken billig eller enkel. En professionell erfaren med Överladdning bör anförtros att installera någon av dessa alternativ för att undvika skador på motorn.articles connexes