Sandraktheis.com

Hur att justera spänningen på en Serpentine Belt

Hur att justera spänningen på en Serpentine Belt
Stranded på sidan av vägen är där du hittar dig själv om din serpentin bältet misslyckas. En serpentin bälte löper flera komponenter i ett fordon - luftkonditionering, vattenpump, generator, servostyrning och mer. En serpentin bälte måste ha rätt spänning appliceras för att fungera korrekt. Ett vanligt tecken på att det är för löst är ett högt visslande ljud. Genom att använda en remspännare mätare, kan du justera Serpentine belt till rätt spänning.

Instruktioner


•  Granska reparation guide för ditt fordon för att bestämma den rätta spänningen för ditt serpentin bälte.

•  Fäst spännaren mätare till den längsta delen av serpentin bältet. Dra bältet så långt du kan dra och kontrollera behandlingen av mätaren. Jämför detta nummer med din reparation guide specifikation. Om du inte har en reparation guide eller en spännare mätare, tryck serpentin bälte i. Regeln-of-thumb-standarden är 1/2 tum rörlighet för varje fot av bältet.

•  Använd en skiftnyckel och lossa spännaren justeringsfäst. Ta brytjärnet och sätta ena änden på generatorn och dra för att tillämpa spänning på Serpentine belt. Drag fästanordningen.

•  Fäst spännaren mätaren till serpentin bältet och kontrollera behandlingen. Om mätning för hand, dubbelkolla din läsning. Om avläsningen inte är korrekt, upprepa stegen justerings tills rätt mätningen uppnås.

•  Starta motorn och kontrollera att fordonet är igång ordentligt. Stäng av bilen av och åter kontrollera mätningarna. Om bältet inte var ordentligt, kan avläsning ha justerat när du startade bilen. Justera vid behov.

Tips och varningar


  • Byt en serpentin bälte som visar alltför tecken eller slitage på t.ex. sprickbildning eller nötning.