Sandraktheis.com

Hur man tar bort de bakre rotorer på en Jeep Liberty

Hur man tar bort de bakre rotorer på en Jeep Liberty
De främre bromsarna gör huvuddelen av stopp på en Jeep Liberty, men de bakre bromsarna dela lasten också. De bakre bromsarna är också källan till parkeringsbromsen, som håller bilen stilla när parkerad. Bromsar behöver bytas efter gång, och när de gör det, bör du byta rotorerna och kuddar för att hålla saker och ting fungerar väl.

Instruktioner


•  Använd domkraften för att lyfta den bakre delen av fordonet upp i luften, och ställ in SUV på jack läktaren. Innan du tar bort de bakre däcken, se till att fordonet är fast på läktaren. Ta sedan bort bakhjulen, med hjälp av däckjärn.

•  Använd 3/8-tums Ratchet att skruva isär bromsoket från bakvagnen. Lyft bort rotorn, och stödja det genom suspensionen själv eller med en extra jack stativ. Låt inte bromsoket att dingla med bromsledningen, eftersom detta kan skada linjen.

•  Leta efter rotorns klämmorna på rotor klackarna. De är runda flikar används för att hålla rotorerna på plats under fordonsenhet, och de är inte nödvändiga för återmontering. Ta bort dessa flikar - om de är närvarande - med hjälp av nål-näsa tänger. Skjut rotorn från navet, med händerna.

•  Upprepa denna process för andra bakhjulet.