Sandraktheis.com

Hur man byter en dörrlås på en Ford Expedition

Dörren spärren i Ford Expedition är ansvarig för att hålla dörren stängd när den har stängts. Käkarna i låsmekanismen linda runt en anfallare som ligger i dörren väl och släpp inte anfallaren tills dörren handtaget dras. De dörrlås agera på spärren, vilket hindrar den från att öppnas när dörren är stängd. Spärren är föremål för våldsamma kollisionen med stud varje gång dörren är stängd, och förr eller senare är den skyldig att bära ut.

Instruktioner


•  Ta bort paneler från dörrpanelen för att komma åt snäppen som håller panelen till dörren. Beroende på året och trim nivå av din Expedition, kan det bara finnas en eller flera. Ta bort fönsterkontakt bezel med trimverktyget och dra ur fönsterkontakt med hjälp av en fick skruvmejsel för att trycka på stoppbygeln som du drar ledningar kontakten ur växeln.

•  Använd uttaget inställd för att ta bort dörrpanelen fästen. Äldre Expeditioner kan ha trim stift som håller dörrpanelen på plats. Om detta gäller din Expedition, använd trimverktyget för att dra de trim stiften ur sina säten i dörren. Dra dörrpanelen uppåt och slå sedan in den åt sidan. Skala Watershield bort från dörren på baksidan, nära spärren, så att du kan få till hålen tillträdes dörren.

•  Titta innanför dörren med ficklampan och leta spärrenheten. Lossa spärrfästelement från bakkanten av dörren på utsidan med hylsnyckeln och Torx bit. Innan du drar fäst helt, nå in i dörren och ta tag i spärren för att hindra den från att falla ner i dörren.

•  Dra spärrstången och lås manöverstång bort spärren för hand och ta spärren ut ur dörren.

•  Sätt i ersättningsspärrenheten i dörren i omvänd av hur den gamla ett avlägsnades. Anslut låset och lås stavar till spärrenheten, sedan placera den så att du kan infoga Torx fästen genom dörren från utsidan och in dörren spärrenheten. Dra åt fäst ner med sockeln och Torx bit set.

•  Sätt tillbaka Watershield och dörrpanelen i omvänd avlägsnande.